Διεθνή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ερβέ Φαλσιανί

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ερβέ Φαλσιανί
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Ερβέ Φαλσιανί ενώ η Ελβετία ζητά την έκδοσή του.

Ελεύθερος ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC που αποκάλυψε το λεγόμενο σκάνδαλο Swissleaks για τις πρακτικές φοροαποφυγής που εφάρμοζαν οι πελάτες της τράπεζας.

Ο Φαλσιανί συνελήφθη χθες στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος των ελβετικών αρχών που ζητούν την έκδοσή του, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα εν αναμονή της εξέτασης του εντάλματος σύλληψής του, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Ερβέ Φαλσιανί, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών στην Ελβετία με την κατηγορία της βιομηχανικής κατασκοπίας, θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και δεν πρέπει να φύγει από την Ισπανία. Πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε δικαστήριο.

Πριν από λίγο το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημο αίτημα έκδοσης του Φαλσιανί από την Ισπανία.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στις 5 Απριλίου επίσημο αίτημα έκδοσης διά της διπλωματικής οδού», ανέφερε ένας εκπρόσωπος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισπανία: Συνελήφθη εκ νέου ο Ερβέ Φαλσιανί των SwissLeaks

Wikileaks: Ο Τζούλιαν Ασάνζ… τουιτάρει Βαρουφάκη (pic)

"Μπλόφα" με τα wikileaks ή μπελάδες για την Κλίντον;

Υπόθεση WikiLeaks: 14 μέρες στην απομόνωση η Μάνινγκ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments