Αυτοδιοίκηση

Λαμία – Ελσίνκι: Μία συνεργασία “Fabulos” (pics & vid)

Λαμία – Ελσίνκι: Μία συνεργασία “Fabulos” (pics & vid)
Τους εκπροσώπους του Δήμου του Ελσίνκι ως επικεφαλής εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα FABULOS, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Οι ειδικοί επιστήμονες από την Φινλανδία μεταφέρουν τεχνογνωσία στο πως μια πόλη εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και η πόλη αυτή στην προκειμένη περίπτωση είναι η Λαμία.

Η πρώτη συνάντηση είχε γίνει στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας και από τις 16 μέχρι τις 18 Απριλίου η συζήτηση και η παρουσίαση των καλών πρακτικών ώστε να φτάσουμε σε μία «έξυπνη πόλη» μεταφέρεται στη Λαμία. Έτσι στο βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας έγινε μια πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το FABULOS εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 7.774.999,50€ και επικεντρώνεται στο πώς οι πόλεις μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόνομα λεωφορεία με συστηματικό τρόπο.

Δείτε τι δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λαμιέων:

Πηγή: lamiareport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διανομή νωπών προϊόντων για δικαιούχους ΤΕΒΑ από το Δ. Θεσσαλονίκης

Υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο ΑηδονόπουλοςΔωρεάν εμβολιασμοί στο δήμο ΘεσσαλονίκηςΟ Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στο Let’s Do It Greece 2018

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments