Υγεία

Ποιο είναι το μυστικό για καλύτερο ύπνο

Ποιο είναι το μυστικό για καλύτερο ύπνο
Περισσότερος ύπνος σημαίνει καλύτερη σιλουέτα και καλύτερη διάθεση.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο και αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι. Πολλοί λόγοι στερούν μια από τις καλύτερες απολαύσεις, τον ύπνο.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει όμως σύμφωνα με τους ειδικούς. Περισσότερος ύπνος σημαίνει καλύτερη σιλουέτα, ενέργεια για να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας, καλύτερη διάθεση.

Υποτίθεται ότι πρέπει να κοιμόμαστε επτά με εννιά ώρες ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά πάρα πολλοί δείχνουν να δυσκολεύονται στο να πετύχουν αυτό τον στόχο.

Η έλλειψη ύπνου σας προσθέτει κιλά, μπορεί να σας κάνει οξύθυμους και κυκλοθυμικούς την επόμενη μέρα, σας κάνει να έχετε μειωμένη λίμπιντο και λιγότερο ενδιαφέρον για σεξ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξετε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Ωστόσο υπάρχει λύση. Ενας ειδικός σας δείχνει τον τρόπο να αντιμετωπίσετε την αυπνία και να κοιμάστε καλύτερα.  Η ποιότητα του ύπνου μας σύμφωνα με μελέτες επηρεάζεται από ένα σημαντικό πράγμα. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αν ξυπνάμε κάθε πρωί μια σταθερή ώρα.

Οι περισσότεροι κοιμόμαστε και ξυπνάμε διαφορετικές ώρες κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να προκαλούμε ένα χάος στον κύκλο του ύπνου μας, αλλά και να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε όταν πρέπει.

Αν όμως βάζετε ξυπνητήρι καθημερινά την ίδια ώρα χωρίς εξαιρέσεις, ακόμα δηλαδή και τα Σαββατοκύριακα, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι θα μπείτε σε μία ρουτίνα.

Η λύση είναι να ξυπνάτε κάθε μέρα μια συγκεκριμένη ώρα και σίγουρα ο ύπνος σας θα βελτιωθεί. Οσο αργά κι αν έχετε κοιμηθεί το προηγούμενη βράδυ, δεν πρέπει να φεύγετε από το πρόγραμμα.  Με αυτόν τον τρόπο θα ξυπνάτε ακόμα και χωρίς ξυπνητήρι την ίδια ώρα και το κυριότερο, θα μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα και θα έχετε την επόμενη μέρα περισσότερη ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον: 263 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Τζέιμς Πάρκινσον

Synchronos Alpha: Το πρώτο ρολόι από 3D εκτυπωτή (vid)

Μια άυπνη νύχτα αυξάνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

Σοκαριστική αποκάλυψη: Είμαστε λιγότερο άνθρωποι