Ζώδια

Δίας ανάδρομος στον Σκορπιό μέχρι 7 Ιουλίου: Δείτε τι θα συμβεί σε όλα τα ζώδια

Δίας ανάδρομος στον Σκορπιό μέχρι 7 Ιουλίου: Δείτε τι θα συμβεί σε όλα τα ζώδια
Δίας ανάδρομος στον Σκορπιό από 9/3 έως 10/7/2018.

Η αναδρομή του Δία από τον Athan Τα τρίγωνα του Ήλιου με τον Δία σαφώς και είναι τυχερές όψεις που ανοίγουν παράθυρα στην γνώση και στην αφθονία, όμως είναι ταυτόχρονα και οι στιγμές που σηματοδοτούν την αλλαγή της πορείας του Δία από ευθύδρομο σε ανάδρομο και αντίστροφα.

Στις 9 Μαρτίου ο Δίας είναι στάσιμος προς ανάδρομος στην 24η μοίρα (23ο13’) του Σκορπιού και ολοκληρώνει την αναδρομή του στις 10 Ιουλίου, έχοντας φτάσει μέχρι την 14η μοίρα (13ο20’) του ζωδίου. Λόγω της σχετικά αργής κίνησης του, το διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη εκτείνεται από τις 12 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2018. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Δίας ως φυσικός δείκτης (θρησκεία, νόμος, οικονομικό όφελος, μακρινά ταξίδια), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Δίας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία.

Η αναδρομή επηρεάζει τα σταθερά ζώδια και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 1-13/2, από 4-15/5, από 6-17/8 και από 6-17/11, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 13η ως την 24η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει τους γεννημένους από 28/1-6/2 και από 30/7-10/8 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 7η έως την 17η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.

Περίοδος αναθεώρησης σχεδίων καθώς προκύπτουν στοιχεία που μας δείχνουν ότι δεν έχουμε λάβει υπόψη μας παραμέτρους που είναι σημαντικές και μέχρι τώρα οδηγούμασταν σε λανθασμένο δρόμο. Καταλαβαίνουμε τώρα ότι χρειάζεται να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας και τα ορμητικά μας πλάνα στην πραγματικότητα και να βάλουμε νερό στο κρασί των προσδοκιών. Ένα διάστημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, με καταστάσεις που θα εμποδίζουν ή θα δυσκολεύουν την πρόοδο και την ανάπτυξη, οι οποίες θα βάλουν πολλούς από εμάς σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού κινήσεων και αποφάσεων, στόχων και σχεδίων.

Κατά την περίοδο που ένας πλανήτης είναι ανάδρομος παρατηρούμε από προβλήματα και καθυστερήσεις στα θέματα που ελέγχει, έως ακόμη και διαμάχες ή διχασμό. Οι καταστάσεις και το μυαλό μας διχάζονται καθώς πολλαπλασιάζονται οι επιλογές ή οι πιθανότητες και πολλά πράγματα συμβαίνουν παράλληλα ή ταυτόχρονα. Θέματα από το παρελθόν εμφανίζονται και πάλι μπροστά μας και παλινδρομούμε σε παλαιότερες καταστάσεις, ενώ τίποτα δεν εγγυάται την ομαλή ροή και την προβλεψιμότητα των γεγονότων. Κατά την περίοδο που ο Δίας είναι ανάδρομος εστιαζόμαστε περισσότερο σε αυτό που εκπροσωπεί ο πλανήτης στον ατομικό μας χάρτη και κινούμαστε ή αντιδρούμε πιο έντονα γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα. Καθότι η αναδρομή λαμβάνει χώρα σε ένα έντονο, επικίνδυνο, οργισμένο, αλλά και μελαγχολικό ζώδιο, τον Σκορπιό, χρειάζεται να φανούμε προσεκτικοί και όχι βιαστικοί και γρήγοροι στις αντιδράσεις μας, μιας και θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικά και σοβαρά λάθη που θα στοιχίσουν. Είναι καλό να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι είτε ανάδρομος είτε ορθόδρομος, ο Δίας είναι πλανήτης που σχετίζεται με την ανώτερη γνώση, την σοφία και την ελευθερία και η ελευθερία που θέλει να πετύχουμε αυτή την περίοδο σχετίζεται με την θέση του. Βαθύτερη κατανόηση και απελευθέρωση λοιπόν από θέματα που σχετίζονται με την ασφυξία του Σκορπιού και τον υπαρξιακό πόνο. 

Κριός Η φαινομενικά ανάδρομη κίνηση του Δία επιβραδύνει τις συνεργασίες σου με τους άλλους, τα σχέδιά σου κα τον προγραμματισμό που στοχεύει στο να έχεις ένα κοινό αποτέλεσμα με συνεργάτες ή με τον σύντροφο. Μην βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις και αποδέξου το ότι κάποιοι είναι πιο αργοί από εσένα.

Ταύρος Η ανάδρομη κίνηση του Δία γίνεται πιο σημαντική για σένα καθώς συμβαίνει απέναντι από τον ζώδιό σου και σου δημιουργεί προβλήματα, εντάσεις και μπλεξίματα. Δεν είναι τόσο εύκολο αυτή την περίοδο να δημιουργήσεις νέες σχέσεις ή να κυλήσουν οι σχέσεις που έχεις (επαγγελματικές ή προσωπικές) χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις ή προστριβές. Μην δυσανασχετείς και μην είσαι υπερβολικά απαιτητικός με αυτούς που δεν μπορούν να σε ικανοποιήσουν.

Δίδυμος Η αναδρομή του Δία φέρνει αναστάτωση στην καθημερινότητά σου και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πρόσωπα και καταστάσεις που είναι αβέβαια ή που σου δημιουργούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσουν όλοι αυτοί πρώτα τις σκέψεις τους, να φωτίσουν και να ξεπεράσουν τους φόβους τους ή τις ανασφάλειές; τους και μετά να αποδειχτούν ξεκάθαροι, χρήσιμοι και παραγωγικοί, έτσι όπως εσύ τους θες. Μέχρι τότε υπομονή.

Καρκίνος Η αναδρομή του Δία σου μεταφέρει το μήνυμα να είσαι πιο προσεκτικός και συνεπής με τις υποχρεώσει και να μην αφήσεις το εαυτό σου να παρασυρθεί από αυτό που σε ελκύει, σε τραβάει, σου φαίνεται ωραίο και συμπαθητικό ή απολαυστικό. Δεν είναι καλή περίοδος για να παίξεις με την τύχη και μπορεί να προκύψουν θέματα προς εξέταση που έχουν να κάνουν με τον ερωτισμό, την σεξουαλικότητα ή την απόλαυση και την διασκέδαση ή θέματα που φορούν στα παιδιά σου, αν είσαι γονέας.

Λέων Η αναδρομή του Δία φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλειες και ενεργοποιεί εσωτερικές διαδικασίες που μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα, εγκλωβισμένος ή να υποφέρεις και να αγχώνεσαι. Οι εξωτερικές συνθήκες και οι καταστάσεις σε καλούν να δείξεις θάρρος, δύναμη και κουράγιο. Θέματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια ή με κάποιο ακίνητο σε απασχολούν και χρειάζεται να τα επεξεργαστείς καλύτερα ή να μεταθέσεις τις αποφάσεις και την εκτέλεση σχεδίων για μια πιο ευνοϊκή στιγμή αργότερα.

Παρθένος Η αναδρομή του Δία μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα εσένα τον ίδιο, αλλά περισσότερο το περιβάλλον σου, τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου, τα κοντινά σου πρόσωπα, τους συγγενείς και αυτούς που αγαπάς. Παρατηρείς ότι οι παραπάνω βρίσκονται σε μια συγκεχυμένη κατάσταση, δεν παίρνουν αποφάσεις ή οι αποφάσεις που παίρνουν δεν είναι λογικές και κινούνται αρκετά αψυχολόγητα και απρόβλεπτα. Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση από μέρους σου. Θέματα που σχετίζονται με μετακινήσεις, ταξίδια ή εκπαίδευση χρειάζονται επίσης καλύτερο σχεδιασμό ή θα χρειαστεί να επαναπρογραμματίσεις ραντεβού.

Ζυγός Ο ανάδρομος Δίας σε προτρέπει να είσαι προσεκτικός με τα έξοδά σου, να έχεις μια καλύτερη εικόνα για τα έσοδά σου και να εξετάσεις καλύτερα ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να επενδύσεις σε κάτι. Η περίοδος μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς υπερβολική αισιοδοξία για κάτι και αργότερα να απογοητευτείς, οπότε χρειάζεται να είσαι προσγειωμένος στις εκτιμήσεις σου.

Σκορπιός Με τον Δία ανάδρομο στο ζώδιό σου είναι η περίοδος που χρειάζεται να αποδεχτείς ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια παύση στα σχέδιά σου και στις επιδιώξεις σου ώστε να υπάρξει και ο χρόνος που χρειάζεται για να κατασταλάξουν κάποια πράγματα, για να δεις καλύτερα τις πτυχές ενός θέματος ή απλά για να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Αυτή η απαραίτητη παύση μπορεί να έρθει με την μορφή καθυστερήσεων, εμποδίων ή αναγκαστικού επαναπρογραμματισμού.

Τοξότης Ο Δίας είναι ο πλανήτης που σε κυβερνά και που σε χαρακτηρίζει. Συνδέεσαι πιο στενά με τον πλανήτη αυτό και φυσικά η ανάδρομη κίνησή του σε επηρεάζει σε πολλά επίπεδα. Η περίοδος δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας, που παρότι μπορεί και να μην ξεκινά από κάτι συγκεκριμένο, βρίσκει τις αφορμές της και έτσι εσωτερικά αμφιταλαντεύεσαι και έχεις δεύτερες σκέψεις και διλήμματα. Είναι καλό να μην υπερβάλεις με τις πράξεις σου και να φροντίσεις να μην περιορίσεις την ελευθερία των κινήσεών σου με τις αποφάσεις που θα πάρεις τώρα.

Αιγόκερως Η αναδρομή του Δία σε προτρέπει να επανεξετάσεις την επόμενη περίοδο τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες σου και να εξετάσεις αν υπάρχει ουσιαστικό έδαφος και γόνιμες συνθήκες για να βασίσεις τα όνειρα, τις ελπίδες και τα θέλω σου. Το διάστημα προσφέρεται για να σκεφτείς χωρίς βιασύνη και χωρίς άγχος και φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι υπεραισιόδοξος, κάτι που ούτως ή άλλως δεν είσαι από την φύση σου.

Υδροχόος Η ανάδρομη κίνηση του Δία επιδρά περισσότερο σε θέματα καριέρας, εργασίας αλλά και φιλοδοξίας ή γενικότερης κατεύθυνσης και νήματος στην ζωή. Είναι περίοδος που μπορεί να αισθανθείς ότι γίνεται ένας εσωτερικός επαναπρογραμματισμός που όμως σταματά ή καθυστερεί την εξωτερική σου εξέλιξη και ανάπτυξη. Εξωτερικά παρατηρείται αργοπορία και αναποφασιστικότητα και εσωτερικά γίνονται διεργασίες για να μπορέσεις να καταλήξεις στο τι θέλεις να είσαι, τι μπορείς να γίνεις και πώς μπορείς να αποκτήσεις αυτό που θες.

Ιχθύες Η ανάδρομη κίνηση του Δία σε κάνει λίγο πιο ανασφαλή και επιφυλακτικό αυτή την περίοδο και παρότι δεν χάνεις την πίστη σου κι την ελπίδα για το μέλλον, τώρα κρατάς μια πιο κλειστή στάση. Βλέπεις κάποια από τα σχέδιά σου να καθυστερούν ή να αντιμετωπίζουν εμπόδια και η γενικότερη φιλοσοφία σου περνά από επανεξέταση, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεις μια διαφορετική στάση ζωής απέναντι στα πράγματα, στις καταστάσεις και στα πρόσωπα.

Πηγή: astropedia.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments