Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Στη Ζάκυνθο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
Στη Ζάκυνθο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού | Pagenews.gr
Pagenews Team

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), προκειμένου να επιθεωρήσει περιοχές που έχουν καεί. Η εν λόγω υπηρεσία είναι αυτόνομη από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κλιμάκιο θα μείνει για αρκετό καιρό στο νησί και θέλει να παρακολουθήσει τι συμβαίνει με τις πρώτες δασικές πυρκαγιές της εφετινής αντιπυρικής περιόδου, καθώς -αν και Απρίλιος- ήδη υπάρχουν οι πρώτες μικρές εστίες σε Βολίμα και Κερί.

Το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τους τοπικούς φορείς αλλά και με στελέχη της αστυνομίας για να ληφθούν από τώρα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναμένεται να αρχίσουν άμεσα εντατικές περιπολίες σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ζακύνθου για την πρόληψη κάθε είδους κακόβουλης προσπάθειας εμπρησμού.

Τα μπλόκα από τα μικτά κλιμάκια θα υπάρχουν όλο το 24ωρο σε κάθε είδους δρόμο των περιοχών που είναι στόχοι πιθανών εμπρησμών.

Βολίμες, Κοιλιωμένος, Κερί, Αγαλάς, Αργάσι, Πηγαδάκια και Καλαμάκι είναι κάποιες από τις περιοχές της Ζακύνθου που βρίσκονται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέων πυρκαγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ζάκυνθος: Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της
Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα
Πυρκαγιά τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη
Κρήτη: Η φωτιά στην αποθήκη τους οδήγησε στο νοσοκομείο

Ετικέτες: 


2018