Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Γερμανία: Μόνο το 13% θα ψήφιζε την Αντρέα Νάλες για καγκελάριο
Γερμανία: Μόνο το 13% θα ψήφιζε την Αντρέα Νάλες για καγκελάριο | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μετά το χαμηλό ποσοστό (66,3%) που πέτυχε κατά την ψηφοφορία της ανάδειξής της στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Αντρέα Νάλες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες εκτός κόμματος.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση »Trendbarometer» του Ινστιτούτου Forsa, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv πριν από το Συνέδριο του SPD, τη νέα Πρόεδρο θα ψήφιζε για καγκελάριο μόλις το 13% των Γερμανών, ποσοστό κατά δύο μονάδες χαμηλότερο από αυτό της προηγούμενης δημοσκόπησης, την περασμένη εβδομάδα. Αντιθέτως, την ‘Αγγελα Μέρκελ θα επέλεγε το 50% των ψηφοφόρων.

Σε άλλα ερωτήματα, μόλις το 39% των Γερμανών θεωρεί την κυρία Νάλες κατάλληλη για την ηγεσία του SPD, ενώ μόνο το 38% πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει το μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα, την ανανέωσή του.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των πολιτικών με κριτήριο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται στην 15η θέση, εξασφαλίζοντας 40%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία: Συγκρούσεις σε διαδήλωση υπέρ των Κούρδων στο Ντίσελντορφ

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει προεκλογική ομιλία στην Γερμανία

Ετικέτες: 


2018