Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / FT: H ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ θα συνεχιστεί και το 2019
FT: H ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ θα συνεχιστεί και το 2019 | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Απριλίου 2018, 11:03 26 Απριλίου 2018, 11:03

«Τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της ΕΚΤ στο μέλλον», εκτιμούν οι Financial Times ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των ιθυνόντων της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Όπως τονιζει η εφημερίδα, η ΕΚΤ χρησιμοποίησε τις πολύ καλές αποδόσεις της ευρωζώνης πέρυσι προκειμένου να αποσύρει την παροχή κινήτρων (ποσοτική χαλάρωση) δίχως να προκαλέσει αναστάτωση στις χρηματαγορές και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ποσοτική χαλάρωση θα αποσυρόταν πλήρως.

Ωστόσο,-τονίζουν οι FT -εν όψει της σημερινής συνάντησης της Ε.Κ.Τ. θα πρέπει να μελετηθεί αν τα πιο απογοητευτικά στοιχεία του 2018 θα τους αναγκάσουν να επανεκτιμήσουν τους υπολογισμούς τους. 

Σύμφωνα με αναλυτές, τα ισχνά πρόσφατα στοιχεία καθιστούν πιθανότερη τη διατήρηση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι του χρόνου, γεγονός που θα καθυστερήσει αύξηση των επιτοκίων και θα περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της Ε.Κ.Τ. στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΕΚΤ: Επιβράδυνση του δανεισμού στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης

To σχέδιο που επεξεργάζεται η ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

Ετικέτες: 


2018