Πολιτισμός

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης σε ένα ταξίδι γεμάτο Ελλάδα στο Μέγαρο μουσικής

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης σε ένα ταξίδι γεμάτο Ελλάδα στο Μέγαρο μουσικής
Τέσσερις χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε τις συναυλίες του Βαγγέλη Μποντούνη στο Μέγαρο Μουσικής σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη.

Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του Βαγγέλη Μπουντούνη αλλά και των ανθρώπων που βρέθηκαν πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το μακρόσυρτο χειροκρότημα και ο έκδηλος ενθουσιασμός των παρευρισκομένων. Είναι εντυπωσιακό δε πως σε εποχές που ο κόσμος τα βγάζει δύσκολα οικονομικά δίνει τα χρήματά του σε εκδηλώσεις που αξίζουν 100% το τίμημά τους. 

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μπουντούνης θέλησε στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βιώνει η χώρα μας να περάσει το δικό του μήνυμα τόνωσης του ηθικού των Ελλήνων καταφέρνοντας να συγκινήσει και να αφυπνίσει μέσω της τέχνης.

Άλλωστε, η μουσική, οι τέχνες και τα γράμματα διευρύνουν το νου, μιλούν στην καρδιά και πολλές φορές είναι πιο δυνατά τα μηνύματα αυτά από οποιοδήποτε διάγγελμα ή δήλωση ενός πολιτικού. 

Επί σκηνής απολαύσαμε 200 κιθάρες και έξι χορωδίες που τις συνόδευσαν η Μαρία Φαραντούρη με τη χαρακτηριστική κοντράλτο φωνή της, η Μάρω Ραζή και οι String Demons. 

Ο διεθνής Τύπος ονόμασε τη Φαραντούρη ως Μαρία Κάλλας του λαού (The Daily Telegraph), Joan Baez της Μεσογείου (Le Monde), ενώ χαρακτήρισε τη φωνή της Δώρο των θεών του Ολύμπου (The Guardian), αφιερώνοντάς της εκτενείς διθυραμβικές κριτικές, που εξήραν όχι μόνο τα φωνητικά προσόντα και τη σεμνή σκηνική της παρουσία, αλλά, επίσης, το ήθος και την κοινωνική δραστηριοποίησή της. Τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, η Μαρία υπήρξε μια εντελώς νέα μορφή τραγουδίστριας – αγωνίστριας και συνειδητοποιημένης γυναίκας.

Η Μάρω Ραζή ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Βαγγέλη Μπουντούνη το 1988 όταν δημιούργησαν το ντουέτο κιθάρας, που συνεχίζει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα μέχρι σήμερα. Εμφανίστηκαν μαζί σε αρκετά σημαντικά Ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ (Αθηνών, Μορέως, Ιωαννίνων, Πατρών, Ναυπάκτου, Ηρακλείου, Κωνσταντινούπολης, Βόννης, Λευκωσίας) και συνέπραξαν ως σολίστ με αρκετές ορχήστρες και σύνολα Μουσικής Δωματίου (Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Σολίστ της Πάτρας, Ελληνικό Κουαρτέτο Εγχόρδων, Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, Ορχήστρα των Χρωμάτων).

Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη, ή αλλιώς “String Demons” ξεκίνησαν να συνεργάζονται μόνιμα το Μάρτη 2014, μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Παρνασσός, Δημοτικά Θέατρα κ.ά.) και στο εξωτερικό (Αμερική, Γαλλία, Αυστρία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία). Από το 2004, δε, είναι μόνιμοι σολίστ της μεγάλης κιθαριστικής ορχήστρας του Βαγγέλη Μπουντούνη. 

Επρόκειτο για μια μεγαλεπήβολη παραγωγή! Φανταστείτε 500 ταλαντούχους ανθρώπους να ερμηνεύουν τα τραγούδια που αγάπησε όλη η Ελλάδα και άφησαν το στίγμα τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. 

Ακούσαμε υπέροχα τραγούδια! Τσιτσάνης, Σαββόπουλος, Καραΐνδρου, Μπουντούνης, String Denons, Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις γέμισαν την καρδιά μας περηφάνια και συγκίνηση.

Τι δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Μπουντούνης: «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο έστω και με ένα απλό “like”, κατά την διάρκεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού, και ιδιαίτερα για αυτές τις συναυλίες στις 21 και 22 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, πρώτα από όλους την Μάρω που έζησε αυτό το ταξίδι από την πρώτη στιγμή και τους δύο «Δαίμονες» της ζωής μου, την Λυδία και τον Κωνσταντίνο που ακροβατώντας και ρισκάροντας με την μουσική, με έχουν κάνει τόσο υπερήφανο γι’ αυτούς! 

Θέλω να ευχαριστήσω την μεγάλη ερμηνεύτρια, την αγαπημένη μου Μαρία Φαραντούρη, νοιώθω πως κι εκείνη είναι μέλος της οικογένειας μου, τους καθηγητές και τα Ωδεία που συμμετέχουν, τις χορωδίες και τους δασκάλους τους, και πάνω απ’ όλα, αυτούς τους 200 νέους Κιθαριστές, που τα έδωσαν όλα στις πρόβες και γι’ αυτό που θα ακολουθήσει!

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τους εργαζόμενους και τους υπευθύνους από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που με τον επαγγελματισμό τους και την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, στήριξαν και στηρίζουν σε δύσκολες εποχές αυτόν τον οργανισμό!

Ευχαριστώ τον Μουσικό – Εκδοτικό οίκο “Panas music” (Παπαγρηγορίου – Νάκας) και τον Δημήτριο Ντούλια για όλη την βοήθεια, που – εκτός των άλλων – μας κάνουν και πάλι δώρο το πρόγραμμα της συναυλίας!

Ευχαριστώ ακόμα το Δήμο Αμαρουσίου που μας παρέδωσε απλόχερα όλες του τις εγκαταστάσεις (Κέντρο Τέχνης και πολιτισμού, Δημοτικό Ωδείο κλπ.) για τις πρόβες και την προετοιμασία της συναυλίας.

Ευχαριστώ τέλος το Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης και την διευθύντρια του Κατερίνα Κανταρτζή, για την βοήθεια και το στήσιμο αυτής της συναυλίας. Τον τελευταίο καιρό, ένιωσα πως οι άνθρωποι που αγαπώ και με αγαπούν είναι πολλοί, πολλοί περισσότεροι από όσους φανταζόμουν! Τον τελευταίο καιρό κατάλαβα πόσο λάθος είναι, να βάζεις στεγανά και να προσπερνάς καλούς ανθρώπους!

Σ’ αυτή τη διαδρομή υπήρξαν και μερικές, ελάχιστες κακίες, ειρωνείες, ζήλιες! Έκανα προσωπικό αγώνα – έτσι παρορμητικός που είμαι – να μην απαντήσω σε κανέναν, να κρατήσω χαμηλούς τόνους! Αυτήν την εικόνα και αυτό το παράδειγμα ήθελα να πάρουν όλα αυτά τα νέα παιδιά, που συμμετέχουν σε ένα ταξίδι εκπαιδευτικό, που τους κάνει καλύτερους μουσικούς, ένα ταξίδι ζωής που τους κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Οι συναυλίες αυτές, θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην καρδιά όσων συμμετέχουν και όσων τις παρακολούθησαν, όπως ακριβώς έγινε και στην πρώτη μας συναυλία το 2004 στο Ηρώδειο, που είχε γίνει για άλλους λόγους και σε καλύτερες, πιο ανυποψίαστες εποχές»!

Εμείς, ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και στο επανιδείν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μαίρη Συνατσάκη στο www.pagenews.gr"Έφυγε" ο ηθοποιός Γιάννης Τότσικας"Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ" στον χώρο MaskΠρωτομαγιά: Γιορτάζουμε στο πάρκο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments