Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών προς Τούρκους χάκερ: Περιστατικά «κυβερνοεπίθεσης» αντιμετωπίζονται άμεσα

Υπουργείο Εξωτερικών προς Τούρκους χάκερ: Περιστατικά «κυβερνοεπίθεσης» αντιμετωπίζονται άμεσα
Αιχμηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στους Τούρκους χάκερ, οι οποίοι απειλούν με νέες επιθέσεις.

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απαντούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς Τούρκων χάκερ, σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ότι θα μπορούσαν να «εισβάλλουν» και στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Η ίδια πηγή σημειώνει μάλιστα πως η σελίδα του υπουργείου «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Με νέα «χτυπήματα» σε κρατικές ιστοσελίδες και ιδιαίτερα στη βάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, απειλούν οι Τούρκοι χάκερ που «επιτέθηκαν» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και σε άλλες τέσσερις ιστοσελίδες το βράδυ της Δευτέρας.

Σε συνέντευξη που έδωσαν στον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, οι Τούρκοι απειλούν με διαρροή στοιχείων του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίσθηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Τούρκος χάκερ η επίθεση στο ΑΠΕ έγινε λόγω των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. «Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει ότι στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί στην Ελλάδα», είπε εξηγώντας ότι ο λόγος για τις ενέργειες τους αφορά τα 8 μέλη του FETO (Κίνημα Γκιουλέν). Σύμφωνα με το σκεπτικό τους συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. «Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης μας στις κρατικές ιστοσελίδες», κατέληξε.

«Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα και πραγματοποιούμε τις επιθέσεις μας, η ομάδα μας αποτελείται από χιλιάδες άτομα, με την ονομασία cyber warrior. Θα συνεχίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για το Κίνημα Γκιουλέν. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της και εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τούρκοι χάκερ: "Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή"

Οι Τούρκοι χάκερ ”ξαναχτύπησαν” το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κοτζιάς: Η Τουρκία πατά σε κόκκινες γραμμές – Τι είπε για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Γενικός διευθυντής ΑΠΕ: Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές στην Τουρκία θα έχουμε τέτοιες επιθέσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments