Ελλάδα

Επιστρέφουν οι κλεμμένες εικόνες στη Μονή Αρκαδίου (pics)

Επιστρέφουν οι κλεμμένες εικόνες στη Μονή Αρκαδίου (pics)
Οι κλεμμένες εικόνες επιστρέφουν σπίτι τους.

Μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες, οι δύο κλεμμένες εικόνες του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Προφήτη Δανιήλ, έργα του Μακαριστού Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Διονυσίου επιστρέφουν στη Μονή Αρκαδίου.

Το 1987, οι δύο εικόνες βρέθηκαν στο Ναό του Κοιμητηρίου στο Πισκοπιανό Χερσονήσου. Τότε, ο παπα Γιώργης Κοκκιάδης, πρωτοδιόριστος ιερέας, ειδοποίησε το Επισκοπικό Συμβούλιο και παρέλαβε τις εικόνες αναζητώντας από την πρώτη στιγμή τον ιδιοκτήτη τους…

Η Αστυνομία τις κράτησε περίπου δύο χρόνια, όμως ποτέ δεν έγινε η παραμικρή καταγγελία για την κλοπή τους…

Ωστόσο, τις είδε και ο Μητροπολίτης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, ο οποίος όταν αποφάσισε να φτιάξει τα βημόθυρα της Μονής Αρκαδίου και να ανακαινίσει τα τέμπλα, διαπίστωσε ότι έλειπαν δύο εικονες και στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ήταν ίδιες με εκείνες στην Ενορία του Πισκοπιανού!

Για την ιστορία, είχαν χρησιμοποιηθεί οι 4 από τις 12 εικόνες, οι 8 φυλάχθηκαν και οι 2 εξαφανίστηκαν. Ο Σεβασμιότατος, αμέσως ενημέρωσε την Ενορία αλλά και τη Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και αφού ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες νομότυπες διαδικασίες, το Επισκοπικό Συμβούλιο του Πισκοπιανού σήμερα μεταβαίνει, σύσσωμο στη Μονή Αρκαδίου για να τις παραδώσει ενώπιον του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρέθυμνο: H απίστευτη πρόταση του δημοτικού συμβούλου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments