Διεθνή

Χάρι – Μέγκαν: Όλα έτοιμα για τον πριγκιπικό γάμο της χρονιάς – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (vid)

Χάρι – Μέγκαν: Όλα έτοιμα για τον πριγκιπικό γάμο της χρονιάς – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (vid)
Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ θα γίνει στις 2 ακριβώς ώρα Ελλάδος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ.

Στις 14:00 ώρα Ελλάδος ο πρίγκιπας Χάρι και η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, στο παρεκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο διάσημο κάστρο του Ουίνσδορ. 

Εκατομμύρια άνθρωποι από όλη την υφήλιο αναμένεται το μεσημέρι να συντονιστούν σε τηλεοράσεις και Ιντερνετ για να παρακολουθήσουν τον πρίγκιπα Χάρι να παντρεύεται την Μέγκαν Μαρκλ. 

Το μυστήριο θα παρακολουθήσουν 800 καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά και σταρ όπως η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αλλά και ο Ντέιβιντ με την Βικτόρια Μπέκαμ. 

Στους όρκους τους η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα υποσχεθεί να «υπακούει» στον Χάρι και ο πρίγκιπας επέλεξε να φορέσει και βέρα.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας τίθενται σε ισχύ στο Λονδίνο 

Η Βρετανική αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και όλοι οι δρόμοι κοντά στο σημείο είναι κλειστοί. Οι περιπολίες από τους αστυνομικούς είναι συνεχείς ενώ πάνοπλοι αξιωματικοί διενεργούν ελέγχους σε όλη την ευρύτερη περιοχή. 

Οι Ειδικές δυνάμεις μαζί με εκπαιδευόμενους σκύλους αξιοποίησαν τη χθεσινή πρόβα για να αξιολογήσουν τυχόν απειλές.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει το ζευγάρι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίντσορ είναι πλήρως ελεγχόμενη καθώς ελεύθεροι σκοπευτές έχουν σκαρφαλώσει στις στέγες των σπιτιών ενώ οδοφράγματα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους για να εμποδίσουν τη διέλευση αυτοκινήτων.

Οι εδικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και η αστυνομία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Έχουν ζητήσει μάλιστα από τους αστέγους στους δρόμους να μετακινηθούν ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για να κινηθούν πιο εύκολα οι αυριανοί θεατές.

Το πρόγραμμα του γάμου αναλυτικά:

11:00 -Οι καλεσμένοι που θα παρακολουθήσουν το γάμο από τον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα πάρουν θέση

11:30-13:00 – Άφιξη των 800 καλεσμένων του ζευγαριού

13:20 – Άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας

13:45 – Άφιξη του πρίγκιπα Χάρι μαζί με τον κουμπάρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ

13:55 – Άφιξη της βασίλισσας Ελισάβετ

13:59 – Άφιξη της νύφης, Μέγκαν Μαρκλ

14:00 – Ξεκινά ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

15:00 – Θα ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή

15:00-15:25 -Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ με την άμαξα, θα διασχίσουν τους δρόμους του Ουίνδσορ για να χαιρετήσουν τα πλήθη

15:00 – Οι 800 καλεσμένοι στο πάρτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα προσέλθουν σε μια από τις αίθουσες εκδηλώσεων του κάστρου

15:30 – Θα προσέλθουν στο χώρο της δεξίωσης ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκ

17:30 – Η δεξίωση θα ολοκληρωθεί, οι καλεσμένοι θα αποχωρήσουν

21:00 – Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ θα φθάσουν στο Frogmore House όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα δώσει δεξίωση για 200 άτομα, προς τιμήν του ζεύγους. 

Έλληνας σεφ

Ο Έλληνας σεφ Νίκος Κουλούσιας, είναι ένας από τους 24 που έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν το μενού για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ…Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ:

«Ετοιμάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες τώρα. Όχι από εμάς, γιατί εμείς έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά μας, αλλά από τους άλλους που εργάζονται για να δούμε την εικόνα που θέλουμε. Και για εμάς, για την ομάδα είναι κάτι εντελώς καινούριο. Εμείς είμαστε από τον Μάρτιο εδώ και συνεχώς ήμασταν με ένα χαρτί και ένα στιλό. Γιατί δεν είναι μόνο αν θα τους αρέσει (το μενού) αλλά είναι και το πως και με τι υλικά θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Είχαμε φτιάξει περίπου 50 μενού μέχρι να αποφασίσει ο επικεφαλής το τι θα περιέχει τελικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments