Lifestyle

“Θέλω να γίνω πριγκίπισσα”: Οι κοινοί θνητοί που παντρεύτηκαν γαλαζοαίματους

“Θέλω να γίνω πριγκίπισσα”: Οι κοινοί θνητοί που παντρεύτηκαν γαλαζοαίματους
Ή αλλιώς, όταν ο πρίγκηπας παντρεύεται το κορίτσι της... διπλανής πόρτας

Χθες Σάββατο 19 Μαΐου Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ μπήκε σε μία επίλεκτη ομάδα «κοινών θνητών» που έχουν παντρευτεί μέλη βασιλικών οικογενειών, καθώς παντρεύτηκε τον Βρετανό πρίγκιπα Χάρι, έκτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Η 36χρονη Μαρκλ θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κέιτ Μίντλετον, η οποία το 2011 παντρεύτηκε τον μεγαλύτερο αδελφό του Χάρι, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, και της αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι, η οποία εγκατάλειψε την καριέρα της στο Χόλιγουντ για να γίνει σύζυγος του πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ του Μονακό.

Στον κατάλογο που ακολουθεί καταγράφονται 18 γάμοι μεταξύ γαλαζοαίματων και κοινών θνητών:

Τζετσούν Πέμα και βασιλιάς Γιγκμέ Κεσάρ Ναμγκιέλ Βουανγκτσούνγκ του Μπουτάν

Ο βασιλιάς του Μπουτάν παντρεύτηκε τη νεαρή κοινή θνητή Τζετσούν Πέμα τον Οκτώβριο του 2011. Εκείνη ήταν μόλις 21 όταν παντρεύτηκε τον 31χρονο βασιλιά, απόφοιτο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Θεωρείται πρότυπο στυλ για τις περισσότερες Ασιάτισσες και γέννησε το πρώτο της παιδί, ένα αγόρι και πρίγκιπα διάδοχο, τον Φεβρουάριο 2016.

Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο και βασιλιάς Λέτσιε Γ’ του Λεσότο

Η Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λεσότο όταν γνώρισε τον βασιλιά Λέτσιε κι έγινε η πρώτη κοινή θνητή που εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια του Λεσότο. Τον παντρεύτηκε στην πρωτεύουσα Μαζέρου στις 18 Φεβρουαρίου 2000 και απέκτησαν τρία παιδιά.

Μαρία Αγάθη Οδέττη Καβαλιέ και πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας

Ο πρίγκιπας Γιόακιμ (Ιωακείμ), τέταρτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας, γνώρισε τη γεννημένη στη Γαλλία Μαρία Αγάθη Οδέττη Καβαλιέ (Μαρί Αγκάτ Οντίλ Καβαλιέ) σ’ ένα ταξίδι για κυνήγι το 2002. Το 2005 εκείνος χώρισε, κοινή συναινέσει, με τη γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ σύζυγό του Αλεξάντρα, με την οποία έχει δύο γιους. Ο πρίγκιπας έκανε πρόταση γάμου στην Καβαλιέ στη διάρκεια διακοπών τους στην Τουρκία και το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο 2008, σε μία παραδοσιακή τελετή σε μία αρχαία εκκλησία του μικρού χωριού Μεγκελτέντερ. Η Καβαλιέ έγινε Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας.

Σοφία Χέλκβιστ και πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος της Σουηδίας

Η Σοφία Χέλκβιστ ήταν μοντέλο και πρωταγωνίστρια σε ριάλιτι σόου προτού γίνει πριγκίπισσα της Σουηδίας, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο, τέταρτο στη σειρά διαδοχής του σουηδικού θρόνου, στις 13 Ιουνίου 2015.

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκηπας Γουίλιαμ

Η Κέιτ Μίντλετον, κόρη ενός πιλότου και μιας αεροσυνοδού, η οποία στη συνέχεια ξεκίνησε διαδικτυακή επιχείρηση με δωράκια για παιδικά πάρτι, γνώρισε τον βρετανό πρίγκιπα Γουίλιαμ στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκοτίας το 2001. Παντρεύτηκαν στις 29 Απριλίου του 2011 και η Κέιτ έγινε η πρώτη κοινή θνητή εδώ και τουλάχιστον 350 χρόνια που παντρεύεται έναν πρίγκιπα τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Σαρλίν Γουίτστοκ και πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Τον Ιούλιο του 2011 ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό παντρεύτηκε την πρώην ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ. Γεννημένη στο Μπουλαβάγιο της Ροδεσίας (νυν Ζιμπάμπουε), στις 25 Ιανουαρίου 1978, η Σαρλίν εκπροσώπησε τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 προτού παντρευτεί τον Αλβέρτο. Το ζευγάρι είχε δεσμό από το 2006. Παντρεύτηκαν σε μία λαμπρή τελετή στο Μόντε Κάρλο με προσκεκλημένους πολλούς ευρωπαίους γαλαζοαίματους και μέλη της διεθνούς ελίτ. Ο Αλβέρτος είναι γιος της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ Γ’.

Ράνια Αλ Γιασίν και βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας

Κόρη γιατρού, η γεννημένη στο Κουβέιτ από παλαιστίνιους γονείς Ράνια Αλ-Γιασίν γνώρισε τον πρίγκιπα διάδοχο της Ιορδανίας σ’ ένα πάρτι. Σπούδασε στο Κάιρο κι εργάστηκε στη Citibank και την Apple στην Ιορδανία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1993 και ο Αμπντάλα ανήλθε στο θρόνο το 1999.

Γκρέις Κέλι και πρίγκηπας Ρενιέ

Η λαμπερή σταρ του Χόλιγουντ Γκρέις Κέλι, πρωταγωνίστρια ταινιών του Άλφρεντ Χίτσκοκ («Σιωπηλός Μάρτυς», «Το Κυνήγι του Κλέφτη», «Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως») και κάτοχος βραβείου Όσκαρ, εγκατέλειψε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στο χώρο του θεάματος για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ, μονάρχη του πριγκιπάτου του Μονακό, στις 18 Απριλίου 1956. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί ένα χρόνο νωρίτερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Κέλι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1982 και ο Ρενιέ πέθανε το 2005.

Με πληροφορίες από το sansimera.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments