Πολιτική

Οι βόλτες της Προέδρου της Εσθονίας στην Ακρόπολη (pics)

Οι βόλτες της Προέδρου της Εσθονίας στην Ακρόπολη (pics)
Ντυμένη απλά, σχεδόν αθλητικά, η 49χρονη πρόεδρος της Εσθονίας είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά.

Τον Ιερό Βράχο και τις κλιτύες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Εσθονίας, Κέρστι Καλγιουλάιντ. Η κ. Καλγιουλάιντ, ωστόσο, δεν επισκέφτηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Μουσείο Ακρόπολης καθώς, όπως είπε πολλές φορές στη συνοδεία της, «είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ακρόπολη, θέλω να περπατήσω και να φανταστώ πώς ζούσαν οι άνθρωποι εδώ στην αρχαιότητα».

Ντυμένη απλά, σχεδόν αθλητικά, η 49χρονη πρόεδρος της Εσθονίας, μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά, εντυπωσίασε με την πολύ καλή φυσική κατάστασή της, όπως έδειχνε και η ταχύτητα με την οποία περιδιάβαινε τους χώρους, αλλά και με το ειλικρινές ενδιαφέρον της για τον Περίπατο, ο οποίος, όπως είπε κάποια στιγμή χαριτολογώντας, είναι «σαν εκείνον που έκαναν οι αρχαίοι φιλόσοφοι». Η επίσκεψή της μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δεν άφησε σημείο του Ιερού Βράχου και των κλιτύων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης που να μην ενδιαφερθεί να μάθει την ιστορία, αλλά ούτε και πινακίδα που να μην διαβάσει.

«Είναι το μέρος που έχω διαβάσει σε πάρα πολλά βιβλία και δεν ήθελα να χάσω αυτή την αίσθηση με όλες τις γραφικές περιγραφές για το πώς είναι όταν ανεβαίνεις στην Ακρόπολη. Γι’ αυτό και περπατάμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καλγιουλάιντ, που δήλωσε συγκλονισμένη από τις εικόνες που είδε.

«Από το ένα χρονολογικό στρώμα στο άλλο, διαβάζω για την πανάρχαια ιστορία του λόφου της Ακρόπολης, που ξεκινά τουλάχιστον από το 3.000 π. Χ. Στη συνέχεια, αρχίζω να προσέχω ότι για κάποιους λόγους το μεγαλύτερο μέρος των αρχιτεκτονημάτων, τουλάχιστον αυτών που βλέπουμε, είναι του 5ου αι. π. Χ. και αρχίζω να αναρωτιέμαι γιατί. Και μετά βλέπω μια άλλη πινακίδα που λέει ότι ο λόφος καταστράφηκε από τους Πέρσες 100 χρόνια πιο πριν και τότε αρχίζω να τα φαντάζομαι όλα αυτά και να τα ανασυνθέτω. Εκείνες τις εποχές οι άνθρωποι ανακύκλωναν, το βλέπεις στους τοίχους, στα κτίρια. Αυτό για μένα έχει πολύ ενδιαφέρον, πώς δηλαδή από το ένα επίπεδο πολιτισμού έρχεται το άλλο, σαν καλειδοσκόπιο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με ειλικρινές ενδιαφέρον, τονίζοντας παράλληλα και τον λόγο που της αρέσει να περπατάει στα μέρη που επισκέπτεται.

«Βλέπεις έτσι καλύτερα την αληθινή ζωή, τους αληθινούς ανθρώπους. Το κάνω όσο πιο συχνά μπορώ, περπατώ, τρέχω στα προάστια κι αλλού απλώς και μόνο για να δω πώς ζουν οι άνθρωποι εκεί. Έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα αυτό», συμπλήρωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν περπατήσει πάλι πίσω στο ξενοδοχείο της για να ετοιμαστεί για τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό που θα ακολουθούσε, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα αυτών του πρεσβεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εσθονία: Μαύρο SUV παραβιάζει στοπ και συγκρούεται με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο στο κέντρο του Ταλίν (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments