Πολιτική

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν γνωρίζουμε πότε θα απελευθερωθούν

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν γνωρίζουμε πότε θα απελευθερωθούν
Η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην "απαράδεκτη" εθνικιστική ατζέντα του κ. Ερνρτογάν, σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης.

“Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ταυτοχρόνως ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην “απαράδεκτη” εθνικιστική ατζέντα του κ. Ερνρτογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Ο Φ. Κουβέλης -κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ- εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση- προκλητικότητα της Τουρκίας. Καθώς, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας- αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Καταληκτικά, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν δέχεται, “αντιθέτως αποκρούει” και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικώς με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες, της Λωζάνης και των Παρισίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φώτης Κουβέλης: Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι τυχαία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments