Αυτοδιοίκηση

ΕΣΠΑ 2014 2020: Οι προετοιμασίες στη Μακεδονία για την απορρόηφηση κονδυλίων

ΕΣΠΑ 2014 2020: Οι προετοιμασίες στη Μακεδονία για την απορρόηφηση κονδυλίων
Τις καλές προοπτικές υπογράμμισε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Να προετοιμαστούν επαρκώς οι δομές της Θεσσαλονίκης, ώστε να δρομολογηθεί η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση πόρων από τα προγράμματα του  ΕΣΠΑ 2014-2020 προς όφελος της τοπικής οικονομίας, συμφώνησαν οι διοικήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), στη διάρκεια χτεσινής συνάντησης στις εγκαταστάσεις του επιμελητηρίου.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, “στο πλαίσιο της βελτίωσης και της ανάπτυξης της ήδη καλής συνεργασίας των δύο φορέων, το Επιμελητήριο προτίθεται να επιστρέψει στη διοίκηση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης”, από όπου είχε αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2009, λόγω διαφωνιών για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του οργανισμού.

Τις καλές προοπτικές υπογράμμισε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συζήτησε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΘ όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, το μεγάλο έργο του ενιαίου θαλασσίου μετώπου, που προωθεί η ΠΚΜ, τα έργα υποδομής, το Μετρό Θεσσαλονίκης, τις πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού, την καταπολέμηση κουνουπιών, το λαθρεμπόριο, τις λαϊκές αγορές και το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η συνάντηση για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, Υγείας και Αλληλεγγύης, Δημήτρης Χατζηβρέττας, Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος και Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο τουριστικός χάρτης της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για το έως τώρα έργο του. Η κ. Πατουλίδου καλωσόρισε με μεγάλη ικανοποίηση την βούληση του ΕΕΘ να συμμετέχει εκ νέου στη διοίκηση του Οργανισμού, τονίζοντας ότι η συμβολή του είναι πολύτιμη, λόγω της τεράστιας εμπειρίας που έχει σε θέματα τουρισμού.

Απαντώντας, ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι πάγια αρχή του ΕΕΘ είναι η καλή συνεργασία με ενωμένους όλους τους φορείς, καθώς μόνο έτσι επιλύονται προβλήματα και προοδεύει ο τόπος μας.

Πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΘ ζήτησαν με τις παρεμβάσεις τους να δοθεί προσοχή στα προβλήματα του στεγασμένου εμπορίου, να προσεχθούν οι παραδοσιακές αγορές, να μην επεκταθούν και να ελέγχονται οι λαϊκές αγορές αλλά και να ληφθούν μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, που ταλανίζουν το κέντρο της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments