Πολιτισμός

Εκκλησιάζουσες: Όσα θέλετε να μάθετε για τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν (pics)

Εκκλησιάζουσες: Όσα θέλετε να μάθετε για τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν (pics)
Οι Εκκλησιάζουσες προετοιμάζονται πυρετωδώς!

Όπως είπαμε, οι Εκκλησιάζουσες σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα είναι μια μεγάλη παραγωγή που θα απασχολήσει τα καλλιτεχνικά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τόσο γιατί η θεματική της είναι πιο επίκαιρη από ποτέ όσο και γιατί επί σκηνής θα δούμε την αφρόκρεμα των ηθοποιών που έχουν αφήσει το στίγμα τους για το ταλέντο τους.

Μέσα από την ανάλυση του κειμένου καθίσταται επίσης σαφές πως ο Αριστοφάνης υπονοεί τη θηλυκή πλευρά που χρειάζεται η κοινωνία, την οποία άλλωστε θεωρεί άκρως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της έστω κι αν αυτές παραμένουν στο περιθώριο της κεντρικής δράσης της όλης πλοκής. Εν ολίγοις, η σημερινή γυναίκα υλοποιεί την αριστοφανική ουτοπία που παρουσιάζεται στις «Εκκλησιάζουσες», συνεχίζοντας όμως να διατηρεί όλες τις ευθύνες της ιστορικής κοινωνίας που παρήγαγε την εν λόγω κωμωδία.

Η παραγωγή έχει προσλάβει πολλούς ανθρώπους που εργάζονται πυρετωδώς για να δούμε εμείς ένα άρτιο αποτέλεσμα και είναι βέβαιο πως αναφορά δεν μπορεί να γίνει σε όλους με την δια βαρύτητα. Όχι γιατί δεν το αξίζουν ένας προς ένας αλλά γιατί θα θέλαμε τόνους λευκών σελίδων στη διάθεσή μας. Από το πιο γνωστό όνομα στο ευρύ κοινό έως και τον τελευταίο άτομο που απλά επιμελείται το φωτισμό είναι πολύτιμο. Πρόκειται για μια αλυσίδα που κάθε κρίκος είναι άρρηκτα δεμένος με τον άλλλον. Βέβαια, έχουν προγραμματιστεί κάποιες ατομικές συνεντεύξεις με άτομα που εσείς οι αναγνώστες μας τα αγαπάτε πολύ τόσο γιατί τα έχετε συνδέσει με σειρές μυθοπλασίας και ρόλους ιδιαίτερα αγαπητούς όσο και γιατί στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη έχουν ρόλους δυνατούς.

Όμως, εμείς θεωρούμε πως άπαντες είναι σημαντικοί και έτσι οφείλουμε να κάνουμε μια αναφορά συνολική – μνεία για τον κάθε έναν. Την Πραξαγόρα που είναι ρόλος πρωταγωνιστικός και κομβικός υποδύεται ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος. Ο Αντώνης σ’ έναν ρόλο πρόκληση παίζει την Πραξαγόρα, η οποία, όμως, κατά τη διάρκεια της παράστασης, υποδύεται τον άνδρα. Η Πραξαγόρα μαζί με τις άλλες γυναίκες στις «Εκκλησιάζουσες» γελοιοποιούν με τα καμώματά τους το ανδρικό φίλο και σαφώς μιλάμε για μια κωμωδία πρώιμου φεμινισμού. Η πανούργα Πραξαγόρα μεταμφιέζεται σε άνδρα, μαζί με όλες τις γυναίκες της Αθήνας και η γυναικεία πομπή φτάνει ως την Εκκλησία του δήμου – στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου – και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών.

Αυτό φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη. Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό ρόλο που μόνο ο δημοφιλής και ταλαντούχος ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος θα μπορούσε να τον υπηρετήσει τόσο αριστοτεχνικά ώστε να μην τον ευτελίσει. Άλλωστε είναι προφανές πως πέραν του έμφυτου ταλέντου του, εργάζεται πολύ σκληρά, κάνει προσεκτικές επαγγελματικές επιλογές και είναι προσηλωμένος στο στόχο του που δεν είναι άλλος από το να αφήσει το στίγμα του ως εξαιρετικός ηθοποιός, σκηνοθέτης και άνθρωπος με ευγενική προσωπικότητα.

Ο Αντώνης που γνώρισα είναι πληθωρικός, γενναιόδωρος και εξωστρεφής. Παλιάς κοπής αλλά σύγχρονος σε αντιλήψεις, χιουμορίστας, ακομπλεξάριστος και έτοιμος να μοιραστεί κάθε ερώτηση που του θέτεις. Καθηγητές του ήταν, η Αντιγόνη Βαλάκου, η Μαίρη Αρώνη, ο Νίκος Τζόγιας και ο Ιάκωβος Ψαράς. Αγαπά πολύ το θέατρο είτε είναι κωμωδία, είτε δράμα, τα μιούζικαλ και βέβαια τη σκηνοθεσία που είναι το νέο του πάθος. Αποτελεί δε εγγύηση επιτυχίας για όποιον συνεργάζεται μαζί του γιατί δίνει έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια, είναι γλυκύς άνθρωπος και άψογος επαγγελματίας.

Πίσω από το Βλέπυρο κρύβεται ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας που είναι ο άντρας της Πραξαγόρας. Είναι νέος, πετυχημένος, αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του ρόλου του στη σειρά «Το σόι σου», στον Alpha. Ο Αντώνης Λουδάρος και ο Μελέτης Ηλίας έχουν συνεργαστεί ξανά στην παράσταση «Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή μου όλη», όπου ήταν έκδηλη η χημεία τους επί σκηνής.

Ο Βλέπυρος βγαίνει από το σπίτι του φορώντας αναγκαστικά τα ρούχα της Πραξαγόρας, μιάς και αυτή φόρεσε τα δικά του. Έξαλλος ζητάει εξηγήσεις από τη γυναίκα του Πραξαγόρα, όταν οι γυναίκες επιστρέφουν. Αυτή, αφού καθησυχάσει τις υποψίες του τού εκθέτει το πρόγραμμά της, που περιλαμβάνει την κοινοκτημοσύνη υλικών αγαθών και γυναικών.

Την Ευφροσύνη, υποδύεται ο Δημήτρης Σταρόβας ο οποίος διακρίνεται για το γνήσιο και πηγαίο χιούμορ καθώς και το ταλέντο του. Είναι ηθοποιός, κιθαρίστας και παρουσιαστής. Με ό,τι κι αν καταπιάνεται αφήνει το στίγμα του. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο σε επιτυχίες και προκλήσεις στις οποίες πάντοτε ανταπεξήλθε επάξια. Είναι από τα βασικά μέλη της μουσικοκωμικής μπάντας & Άγαμοι Θύται μαζί με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Θοδωρή Αθερίδη. Αυτήν την περίοδο συνεργάζεται πάλι με το Λάκη Λαζόπουλο. Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι», είναι πάλι στους δέκτες μας οι οποίοι ζουν στο τώρα και στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε καθημερινά.

Όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη που μάς παραχώρησε αν βρει χρόνο θα κάνει και κάποιες συναυλίες με το φίλο του και ιδιαίτερα αγαπημένο σε μένα Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Στο ρόλο της Μελπομένης η Σοφία Μουτίδου. Δεν είναι η πρώτη της συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρήγα καθότι την απολαύσαμε το χειμώνα που πέρασε στην παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Η Σοφία Μουτίδου έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το ρόλο της δασκάλας στην τηλεοπτική σειρά του ANT1 με όνομα “Το Καφέ της Χαράς”. Δίδαξε υποκριτική στη δραματική σχολή της Μιμή Ντενίση και το 2012 άρχισε να ασχολείται και με το stand up comedy.

Είναι εξωστρεφής και δίνει συχνά το στίγμα της μέσα από τα social media καυτηριάζοντας και διακωμωδώντας τόσο τον εαυτό της όσο και όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τον Κέφαλο υποδύεται ο Ησαΐας Ματιάμπα. Φαίνεται πως ο ερχομός του πρώτου του παιδιού από τη σύζυγό του, Βασιλική Καλανιώτη τού φέρνει άλλη μια σπουδαία πρό(σ)κληση για να προστεθεί στο ήδη ισχυρό βιογραφικό του.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Ζαΐρ. Σε ηλικία μόλις 18 ετών συμμετείχε στην εκπομπή του MEGA “Να η Ευκαιρία& ερμηνεύοντας το & “Δεν Έχω Xρόνο” του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Μαριανίνας Κριεζή αφήνοντας πραγματικά άφωνους τους κριτές. Τον απολαύσαμε επίσης μετά από χρόνια στο Your Face Sounds Familiar και βέβαια επί σκηνής τόσο ως τραγουδιστή όσο και ως εξαιρετικό ηθοποιό.

Πίσω από το ρόλο του Χρέμη βρίσκεται ο πολύ αγαπητός σ’ όλους μας Χάρης Γρηγορόπουλος. Ο Χρέμης είναι φίλος του Βλέπυρου. Ο Χρέμης, γυρίζοντας από τη συνέλευση περιγράφει στο φίλο του πως στην εκκλησία του Δήμου εμφανίστηκε πρωτοφανές πλήθος πολιτών και ψήφισε νόμο οι άνδρες να παραδώσουν την εξουσία στα χέρια των γυναικών. Τον αγαπήσαμε μέσα από το ρόλο του Τρελαντώνη του τρελού του χωριού που επικοινωνεί συνέχεια με στιχάκια. Είναι παντρεμένος με την ομότεχνή του Φωτεινή Ντεμίρη. Οικογενειακώς όλοι τους είναι ζωόφιλοι και λάτρεις της φύσης. Η καριέρα του είναι λαμπρή τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται να κάνεις «φασαρία» γύρω από το όνομά σου για να είσαι στις επάλξεις ως πρώτο όνομα.

Τηλεοπτικά τον απολαμβάνουμε στη σειρά μυθοπλασίας «Έλα στη θέση μου», του Alpha. Το Φιλόδωρο υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο. Πίσω από αυτήν την ενδιαφέρουσα και sexy εξωτερική εμφάνιση κρύβεται ένα ευαίσθητο και με πλούσιο ψυχικό κόσμο άτομο. Γεννήθηκε στη Γιάλτα όπου ζούσε μέχρι τα δέκα χρόνια του. Ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη μητέρα του και σιγά σιγά με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά έκτισε την καριέρα του. Πρώτος σταθμός το χοροθέατρο “Δόρα Στράτου”. Στη συνέχεια, γράφτηκε στην Ανώτερη Επαγγελματική Ιδιωτική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη.

Έκανε κλασικό χορό για χρόνια και διεκδίκησε μια υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έτσι βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για δύο χρόνια. Σπούδασε στο Broadway Dance Center, στην καρδιά του Μανχάταν, και συμμετείχε σε διάφορες ομάδες χορού. Τον έχουμε απολαύσει σε μιούζικαλ καθώς και στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων», στις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», στους «Δαίμονες», στο «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» και στις «Όρνιθες».

Το Γιάννη Κρητικό (Πασιφάης) τον ανακαλύψαμε όλοι μέσα από τη νίκη του στο “Your Face Sounds Familiar”. Στα εννιά του χρόνια άρχισε να διδάσκεται την κρητική λύρα, ενώ παράλληλα μάθαινε κρητικούς και παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου. Μετά τη λύρα, άρχισε να μαθαίνει ντραμς, κιθάρα, μπάσο, λαούτο, μαντολίνο και τουμπελέκι. Συμμετείχε σε σχολικά και νεανικά γκρουπάκια, που έπαιζαν κυρίως ροκ μουσική (guest σε εμφανίσεις του συγκροτήματος «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ»), ενώ παράλληλα ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ως χορευτής του Λυκείου των Ελληνίδων.

Ο Τάκης Βαμβακίδης υποδύεται τη Μοσκόρφω. Ο γνωστός ηθοποιός τραγούδα επίσης εξαιρετικά ποντιακά τραγούδια. Έχει συνεργαστεί ξανά με το Γιώργο Κωνσταντίνου που πάντα τον θαυμάζει και εκτιμά. Ξεκίνησε τη θεατρική του διαδρομή ως υποβολέας σε θεατρική παράσταση στο στρατό. Ακολούθησαν εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα της Λάρισας και έπειτα της Αθήνας.

Συνεργάστηκε με πολύ γνωστά ονόματα του θεάτρου και του τραγουδιού. Είναι μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρίσταται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχει ξανακάνει Αριστοφάνη υποδυόμενος τον «Πλούτο», άρα έχει πάρει το κολάι.

Την Αγλαΐα υποδύεται ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας. Τον έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ με τον αεικίνητο «θειούλη» της διαφήμισης του Τζόκερ. Κάνει θέατρο περισσότερο από 30 χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις, έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές -από τα δημοφιλή τη δεκαετία του ’90 «Ροζ Συννεφάκι» και «Τμήμα Ηθών» μέχρι τα πιο πρόσφατα «Κλεμμένα όνειρα»-, ενώ έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το «1922» του Νίκου Κούνδουρου και το «Uranya» του Κώστα Καπάκα.

Στο ρόλο του Νεοκλή ο Θανάσης Πατριαρχέας. Η υποκριτική ήταν κάτι που αγαπούσε από πάντα. Γεννήθηκε το 1986 στην Καλαμάτα κι έζησε εκεί μέχρι τα 18 του χρόνια. Πριν αφοσιωθεί αποκλειστικά στο θέατρο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν από το 2010 έως το 2013. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει γερές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Διατηρεί σχέση με τη µε τη γοητευτική Τατιάνα Μελίδου, που είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν εξαιτίας της συμμετοχής της στο «Τατουάζ», τη σειρά του Alpha.

Στο ρόλο του «Έλληνα» ο θεατράνθρωπος Γιώργος Κωνσταντίνου. Είναι ηθοποιός, σεναριογράφος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς και συγγραφέας θεατρικών κειμένων. Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Ο πατέρας του, Μιχάλης, και η μητέρα του, Νίτσα, ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Το 1962 η καριέρα του απογειώθηκε όταν ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις τον επέλεξε για να πάρει μέρος στην «Οδό Ονείρων», μιας και ήταν καλλίφωνος. Έκτοτε έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, από κλασσικό θέατρο μέχρι επιθεώρηση και stand up comedy.

Πρόσφατα έγινε μεγάλος ντόρος για το αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο «Show time», όπου αναφέρεται στην εξάρτησή του και στη μάχη του με τον τζόγο. Τον θυμόμαστε ως τον «Αντωνάκη», που παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, όπως συνέβη στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με την Μάρω Κοντού αλλά και με τη γνωστή σκηνή δικής του έμπνευσης με το προφιτερόλ. Συνεχίζει και εργάζεται με το ίδιο πάθος και την ίδια νεανικότητα επί σκηνής και να διατηρεί το χαμηλό προφίλ που τον χαρακτηρίζει.

Γιώργος Μπανταδάκης: Ανήκει στο χορό των γυναικών, που καλεί η Πραξαγόρα για να βάλει σε λειτουργία το σχέδιό της.Υποδύεται τη Ζακυνθινιά γυναίκα, που εκπροσωπεί με’ αυτό τον τρόπο όλα τα Επτάνησα. Είναι μια γυναίκα νησιώτισσα, αέρινη και εξωστρεφής. Οι δευτερεύοντες ρόλοι πάλι έχουν από πίσω τους ανθρώπους ταλαντούχους και ικανούς. Από τους βασικότερους συντελεστές μιας παράστασης όπως οι «Εκκλησιάζουσες» είναι ο χορός. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων, χωρισμένη συνήθως σε δύο μέρη. Μιμούνται χαρακτήρες, τραγουδούσαν και χορεύουν κάνοντας διάλογο με τους υποκριτές (τους ηθοποιούς δηλαδή).

Τα μέλη του χορού ήταν Αθηναίοι πολίτες, άντρες ή έφηβοι, οι οποίοι έπαιρναν απαλλαγή από τον στρατό. Επιλέγονταν με τα ίδια κριτήρια που ίσχυαν για τους υποκριτές. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτούς, παρέμειναν ως το τέλος ερασιτέχνες. Στον κωμικό χορό δεν υπάρχει ομοιομορφία. Στην κωμωδία κάνουν ό,τι μπορούν για  να την οξύνουν, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα αστείο κλίμα.

Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι και σπουδαίοι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)

Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία. Το ραντεβού μας ανανεώνεται στο Κατράκειο θέατρο Νικαίας στις 30 Ιουνίου. Να είστε όλοι εκεί!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments