Ελλάδα

Ξεσηκωμός για τη Μακεδονία – Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Ξεσηκωμός για τη Μακεδονία – Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες για τη Μακεδονία.

Μαζικά βγαίνουν στους δρόμους οι πολίτες για να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, κάτοικοι από πολλές περιοχές της χώρας θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Αναλυτικά οι πόλεις που λένε “ναι” στη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

  • Καβάλα Δράμα Σέρρες Κιλκίς Πολύκαστρο Λαγκαδά Νέα Μουδανιά Πέλλα Έδεσσα Βέροια Κατερίνη Φλώρινα Πτολεμαΐδα Καστοριά Σιάτιστα Λάρισα Βόλο Ιωάννινα Θήβα Χαλκίδα Χανιά Κέρκυρα Ρόδο και Κω.

Την ίδια ώρα πανέτοιμοι δηλώνουν οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», οι οποίοι σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της επιτροπής, ανέφερε ότι τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Μίλησε για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας με σκοπό να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες

Οι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Αισιόδοξος ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξέφρασε την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν σε λίγες μέρες οι δυσκολίες για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο τόνισε ότι “Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μία ευθεία”.

Ερωτηθείς σχετικά με το συλλαλητήριο στα Σκόπια εκτίμησε ότι βασικός στόχος του ήταν η βασική κυβερνητική πολιτική.

Σχετικά με τη συμφωνία επισήμανε ότι είναι ένας καλός συμβιβασμός, με την έννοια ότι και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτόν.

“Είναι ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: 22 χριστιανικά σωματεία εξέδωσαν ανακοίνωση για την Μακεδονία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments