Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 73-58 – Τα “παιδιά” του Παύλου αγγίζουν το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 73-58 – Τα “παιδιά” του Παύλου αγγίζουν το πρωτάθλημα
Τη μέρα που ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή, το "δημιούργημά" του πήρε μια νίκη με την οποία αγγίζει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 73-58 του Ολυμπιακού στο Game 3 των τελικών της Α1 και απέχει μία νίκη μακριά απ' την κούπα.

Η μέρα ήταν αφιερωμένη σ’ εκείνον. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι πιο ψηλά από οποιαδήποτε νίκη. Από οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Κι αυτό το πρωτάθλημα αν ο Παναθηναϊκός το κατακτήσει θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στον μεγαλύτερο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός πήρε δεύτερη σερί νίκη επί του Ολυμπιακού, επικράτησε με 73-58 στο ΟΑΚΑ στο Game 3 των τελικών της Α1, έκανε το 2-1 και απέχει μια νίκη από ένα ακόμα πρωτάθλημα. Επόμενο ματς την Πέμπτη στις 19:00 στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν από το ξεκίνημά της, κυριάρχησαν στο παρκέ και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που δεν παρουσιάσαν την «μαχητική» εικόνα που είχαν στο ίδιο γήπεδο πριν από μία εβδομάδα, όταν και… απέδρασαν με το διπλό. Ο Ολυμπιακός για 33′ βρισκόταν πίσω στο σκορ, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 19π. και η… αντεπίθεση που επιχείρησε στο φινάλε δεν του έφερε το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός «εξαργύρωσε» για ακόμη μία φορά την εξαιρετική του άμυνα, η οποία διέλυσε τη δημιουργία του Ολυμπιακού, υποχρεώνοντας παράλληλα τους «ερυθρόλευκους» σε ρεσιτάλ… αστοχίας.

Ο Κέι Σι Ρίβερς με 15 πόντους και «γεμάτη» εμφάνιση μετά από καιρό αποτέλεσε το νέο πρωταγωνιστή των «πράσινων» στη σειρά των τελικών, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Μάικ Τζέιμς (14π., 5ασ.), Νικ Καλάθης (13π., 6ασ.) και Κρις Σίνγκλετον (9π., 10ρ.).

Από τον Ολυμπιακό, Βασίλης Σπανούλης (14π.) και Γιώργος Πρίντεζης (12π.) ήταν απελπιστικά μόνοι στην επίθεση για επανάληψη του break.

Τα Δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

Ο MVP: Ο Κρις Σίνγκλετον, που πραγματοποιεί πολύ καλή σειρά τελικών. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έκανε ξανά πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και τελείωσε το ματς με 9 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, μόλις 1 λάθος και πολλές καλές άμυνες.

Το “λαϊκό προσκύνημα” στο ΟΑΚΑ

Με το σύνθημα… «Παύλο Θεέ για πάντα ανάμεσά μας, μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας» να δονεί την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προέβησαν σε μία ξεχωριστή κίνηση.

Σύσσωμη η ομάδα του «τριφυλλιού», περίπου 25 λεπτά πριν την έναρξη του τρίτου τελικού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, κατευθύνθηκε από το παρκέ στα VIP του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αφήνοντας από ένα γαρύφαλλο στη φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου που είχε στηθεί στη θέση του ιστορικού παράγοντα.

Οι παίκτες και το επιτελείο του «τριφυλλιού» απέτισαν με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο φόρο τιμής στη μνήμη του ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στη «δυναστεία» του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άλλο ένα σύνθημα στιγμάτισε τον αγώνα και κυριολεκτικά ράγισε καρδιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ράγισαν και τσιμέντα στο σύνθημα της Θύρας 13

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments