Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια
Ζουμερή η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια.

Υλικά και διαδικασία για να ετοιμάσετε τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου (6 τμχ.)
  • 250γρ. λευκά μανιτάρια
  • 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αραβικές πιτούλες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. γεμάτα κάρυ
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 100ml λευκό κρασί
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Πλένουμε τα φιλέτα μας και τα κόβουμε σε λωρίδες του 1 εκ.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη μουστάρδα, 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια μας, ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα και κάνουμε ένα «μαζάζ».
  • Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά.
  • Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας στα 4 ή στα 6, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι μας 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα ζουμερά.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα φιλετάκια μας σε δύο δόσεις, για να μη «φορτώσουμε» πολύ το τηγάνι μας και όταν πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε.
  • Έχοντας το τηγάνι μας πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 100ml λευκό κρασί και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να αφαιρέσουμε τα γλάσα από το ψήσιμο του κοτόπουλου.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλετάκια, τα μανιτάρια, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, το κορν φλάουρ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να «σταθεί» 5 λεπτά.
  • Σε σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε τις πίτες μας ελαφρώς λαδωμένες. Κόβουμε τις πίτες μας, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ακόμα μαϊντανό και από πάνω τα φιλετάκια μας. Σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments