Ελλάδα

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Στο Σύνταγμα η πρώτη διαμαρτυρία μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Στο Σύνταγμα η πρώτη διαμαρτυρία μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Περίπου 200 άτομα βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Το πρώτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό πραγματοποιείται σήμερα στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση έχει ξεκινήσει από τις 10.00 το πρωί και τη διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Αυτή την ώρα περίπου 200 άτομα βρίσκονται μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης.

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό

Σκοπιανό: Συλλαλητήριο στις Πρέσπες την Κυριακή

Παράλληλα εντείνονται οι διεργασίες για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής.

Τότε που σχεδιάζεται να υπογραφεί η συμφωνία για το Σκοπιανό από τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικολά Ντιμιτρόφ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή για την προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, κατηγορεί την κυβέρνηση.

Αναφέρει ότι «επιχειρεί να βάλει την εθνική μας υπογραφή στην εγκληματική παραχώρηση της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας, ενταφιάζοντας τη μοναδικότητα του ονόματός μας μέσα από την εκχώρησή του στα Σκόπια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανό: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments