Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Γάμος: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού
Γάμος: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Ιουνίου 2018, 12:27 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12:29 19 Ιουνίου 2018, 12:29

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει, ότι ο γάμος προστατεύει από την εμφάνιση καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού.

Έτσι, οι διαζευγμένοι και οι χήροι έχουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα γι’ αυτό το λόγο. Ο γάμος κάνει καλό

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάμα Μάμα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κιλ έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καρδιολογικό περιοδικό «Heart».

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 34 δημοσιευμένες έρευνες της περιόδου 1963-2015, που αφορούσαν συνολικά πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 42 έως 77 ετών από όλο τον κόσμο.

Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι, σε σχέση με τους παντρεμένους, οι ανύπαντροι, χήροι και διαζευγμένοι έχουν κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο.

16% ειδικότερα για στεφανιαία νόσο. Επίσης έχουν 42% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από στεφανιαία και 55% από εγκεφαλικό.

Το διαζύγιο σχετίζεται με αυξημένο κατά 35% κίνδυνο καρδιοπάθειας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ η χηρεία με 16% μεγαλύτερη πιθανότητα εγκεφαλικού και στα δύο φύλα. Μετά από ένα έμφραγμα ο κίνδυνος θανάτου είναι σημαντικά μεγαλύτερος (42%) για τους μη παντρεμένους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν παντρεύτηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάρκινσον: Αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης της νόσου για τους διαβητικούς

Ετικέτες: 


2018