Υγεία

ΙΣΑ: Mε «λουκέτο» κινδυνεύει το τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΙΣΑ: Mε «λουκέτο» κινδυνεύει το τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Για το θέμα, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και ζητά τις άμεσες ενέργειές του, για να αποφευχθεί «το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ».

Με κλείσιμο κινδυνεύει το τμήμα ΩΡΛ του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), «καθώς από τους πέντε γιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα, εντός μερικών ημερών, οι τέσσερις πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί, ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του».

Για το θέμα, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, στην οποία εκφράζει «την έντονη ανησυχία του, καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο» και ζητά τις άμεσες ενέργειές του, για να αποφευχθεί «το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ».

Προσθέτει ότι «είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου», επισημαίνεται στην επιστολή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η «λύση» που βρέθηκε είναι «η μετακίνηση δύο από τους τρείς μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στο Παίδων Αγία Σοφία».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «να κλείσει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης, στο οποίο γίνονται περί τα τριάντα χειρουργεία σε παιδιά την εβδομάδα».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από Δευτέρα 25 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Νέα δράση για την ενίσχυση των γιατρών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play