Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Δημοσκόπηση: «Όχι» στην συνθήκη των Πρεσπών λέει η Bόρεια Ελλάδα
Δημοσκόπηση: «Όχι» στην συνθήκη των Πρεσπών λέει η Bόρεια Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιουνίου 2018, 15:11 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15:53 24 Ιουνίου 2018, 15:53

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε σε όλους τους νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για τη «Βόρεια Μακεδονία», το 86% των ερωτηθέντων τάχθηκαν κατά της συμφωνίας.

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία Interview και δημοσίευσε το The President. Βάσει της έρευνας, το 86% των ερωτηθέντων κάνουν λόγο για κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.

Σε ερώτηση με ποιο απ΄όλα τα στοιχεία της συμφωνίας διαφωνούν περισσότερο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (71%) δηλώνει ότι τον ενοχλούν όλα όσα εκχώρησε η κυβέρνηση, δηλαδή το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.

Τέλος το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα από όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.

Ετικέτες: 


2018