Ελλάδα

Μάνδρα: Ακόμα μία νύχτα τρόμου για τους πολίτες (pics)

Μάνδρα: Ακόμα μία νύχτα τρόμου για τους πολίτες (pics)
Η πολύπαθη Μάνδρα και πάλι στο έλεος της κακοκαιρίες. Θαμμένη ξανά στη λάσπη και με τους πολίτες να περνούν δύσκολες ώρες για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες.

Η μεγάλη κακοκαιρία σαρώνει ξανά την χώρα και στο επίκεντρο βρίσκεται για άλλη μια φορά η πολύπαθη Μάνδρα. Ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ποτάμι με το νερό να έχει πλημμυρίσει δρόμους και τους κατοίκους να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να προστατέψουν τις περιουσίες τους από την θεομηνία.

Ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα.

Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.

Πάντως σε κάθε ανάσχεση της κακοκαιρίας, όπως η απογευματινή στις 4.30 μμ, εντείνονται οι προσπάθειες του συνόλου των δυνάμεων που επιχειρούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Η «Νεφέλης», που έχει πλήξει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να απομακρυνθεί οριστικά από την περιοχή γύρω στις 8 μμ.

Οι κάτοικοι παραμένουν επί ποδός, καθώς η κακοκαιρία ακόμη δεν έχει κοπάσει, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσις 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου

Η έντονη βροχόπτωση σήμερα το απόγευμα πλημμύρισε 90 σπίτια σε Μάνδρα και Μαγούλα, με την πυροσβεστική στις 5.30 να έχει δεχθεί 95 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments