Ελλάδα

Μάνδρα: Νέες πλημμύρες από την κακοκαιρία (pics)

Μάνδρα: Νέες πλημμύρες από την κακοκαιρία (pics)
Στο έλεος των βροχοπτώσεων βρίσκεται η Μάνδρα.

Η μεγάλη κακοκαιρία σαρώνει ξανά την χώρα και στο επίκεντρο βρίσκεται για άλλη μια φορά η πολύπαθη Μάνδρα. Ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ποτάμι με το νερό να έχει πλημμυρίσει δρόμους και τους κατοίκους να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να προστατέψουν τις περιουσίες τους από την θεομηνία.

Αυτή τη στιγμή ο κατακλυσμός έχει αναγκάσει την Τροχαία να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο 29ο χιλιόμετρο μπλόκαραν από λάσπες και φερτά υλικά.

Ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα. Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.

Πάντως σε κάθε ανάσχεση της κακοκαιρίας, όπως η απογευματινή στις 4.30 μμ, εντείνονται οι προσπάθειες του συνόλου των δυνάμεων που επιχειρούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Η «Νεφέλης», που έχει πλήξει τα τελευταία 24ωρα μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να απομακρυνθεί οριστικά από την περιοχή γύρω στις 8 μμ.

Νωρίτερα έκλεισαν και τα διόδια Ελευσίνας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο για περίπου 2 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει κλήσεις στην Αστυνομία, για εγκλωβισμένους οδηγούς κάτω από τη γέφυρα στη Μαγούλα.

Να σημειωθεί, ότι λίγο μετά τις 17:30 άνοιξε η μία λωρίδα της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας – Η αστυνομία αναφέρει συγκεκριμένα

Εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων:

– Στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 29.5 ρεύμα προς Κόρινθο (ανοικτές δύο λωρίδες κυκλοφορίας).

– Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από γέφυρα της Μάνδρας ρεύμα κυκλοφορίας πρός Θήβα.

-Κόμβος Μάνδρας – Μαγούλας ρεύμα προς Αθήνα

– Αττική οδός, έξοδος προς Μάνδρα

– Οδός Λεωνίδα Στάμου στο ύψος του κόμβου Μάνδρας – Μαγούλας

– Οδός Καταδρομέων προς Αγία Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα

-Δυσχέρεια στην κίνηση Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από Δαφνί έως Διυλιστήρια

Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

H Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής είχε δεχθεί 95 κλήσεις. Εξήντα για άντληση υδάτων και 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Δείτε εικόνες από την Μάνδρα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments