Διεθνή

“Μάχη” με το χρόνο για τους ποδοσφαιριστές που εγκλωβίστηκαν σε σπηλιά (vid)

“Μάχη” με το χρόνο για τους ποδοσφαιριστές που εγκλωβίστηκαν σε σπηλιά (vid)
Οι διασώστες στην Ταϊλάνδη επανέλαβαν μια άσκηση εκκένωσης για να είναι έτοιμοι να επέμβουν μόλις υπάρξει κάποια επαφή.

Μετά μια υποχώρηση του νερού, οι διασώστες που έχουν κινητοποιηθεί εδώ και επτά ημέρες για τη διάσωση 12 παιδιών παγιδευμένων μέσα σε πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη και του προπονητή τους στο ποδόσφαιρο, κατάφεραν τελικά σήμερα να πλησιάσουν την περιοχή όπου πιθανολογούν ότι έχουν καταφύγει οι 13 αυτοί άνθρωποι.

Οι δύτες “απέχουν δύο με τρία χιλιόμετρα” από το σημείο όπου υποτίθεται ότι βρίσκονται τα παιδιά, “είχαμε φτάσει εκεί κάποια στιγμή την Τρίτη, αλλά το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό”, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι, ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν. “Η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με χθες και τις προηγούμενες ημέρες. Το νερό υποχώρησε σημαντικά”, χάρη στις αντλίες που εγκαταστάθηκαν και επειδή σταμάτησε η βροχή.

Παρότι οι διασώστες αρνούνται επί του παρόντος να κάνουν λόγο για μια έκβαση που δεν θα είναι ευτυχής, καμιά επαφή δεν έχει υπάρξει ακόμη με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπήκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη σπηλιά του Θαμ Λουάνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ και το Λάος, μετά την προπόνησή τους.

Κουτιά με τρόφιμα και κινητά τηλέφωνα ερρίφθησαν την προηγούμενη ημέρα από ένα πηγάδι κατακόρυφα της σπηλιάς, όχι μακριά από το σημείο όπου οι διασώστες ελπίζουν ότι βρίσκονται τα παιδιά.

Επίσης, οι διασώστες επανέλαβαν σήμερα μια άσκηση εκκένωσης για να είναι έτοιμοι να επέμβουν μόλις υπάρξει κάποια επαφή, ενώ οι βουδιστές μοναχοί προσεύχονται για μια ευτυχή κατάληξη.

“Σκοπός είναι να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο για το τί πρέπει να γίνει πριν τα παιδιά μεταφερθούν στο νοσοκομείο”, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι. Μετά μια εβδομάδα μέσα στο σκοτάδι της σπηλιάς, τα θύματα θα έχουν οφθαλμολογικές και πνευμονικές διαταραχές και η απομάκρυνσή τους από το σημείο αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή.

“Είναι μια δοκιμή, μην πανικοβάλλεστε. Αν βγάλουμε τα αγόρια από εκεί, θα ξέρουμε πώς να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αρκετά νοσοκομεία της περιοχής μετείχαν στην άσκηση μετά τη βελτίωση του καιρού έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments