Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκαναν “πρόβα” του θανάτου της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έκαναν “πρόβα” του θανάτου της
Τι προβλέπεται να γίνει όταν "φύγει" η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Λίγες μέρες αφού η Βασίλισσα Ελισάβετ απουσίασε από λειτουργία στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου γιατί δεν αισθανόταν καλά, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της κυβέρνησης έκαναν για πρώτη φορά “πρόβα” για το πως θα αντιδράσουν την επομένη του θανάτου της.

Η “πρόβα” ονομάστηκε Castle Dove και σ’αυτή συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο αναπληρωτής της Τερέζα Μέι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Βασικός στόχος ήταν να προετοιμαστούν για το 10ημερο πένθος που θα ακολουθήσει το θάνατο της βασίλισσας.

Σύμφωνα με τους Sunday Times είναι η πρώτη φορά που υπουργοί βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο με αξιωματούχους του κράτους για να συζητήσουν τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα.

Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, όταν η Βασίλισσα της Βρετανίας πεθάνει, θα συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο για να ανακηρύξει τον νέο Βασιλιά. Βάσει της διαδοχής, αυτός θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση παραίτησής του και την θέση του να πάρει ο Γουίλιαμ.

Υπηρέτης του Παλατιού θα τοποθετήσει το αγγελτήριο θανάτου στις πύλες του Μπάκιγχαμ, ενώ θα ενημερωθούν τα διεθνή ΜΜΕ και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η σορός της Βασίλισσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ ώστε να αποτίσει φόρο τιμής ο κόσμος. Ο δε νέος Βασιλιάς θα κάνει επίσκεψη στη Σκωτία και την Ουαλία τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments