Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιόρτασε τα 700 χρόνια του Τάγματος της Περικνημίδας
Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιόρτασε τα 700 χρόνια του Τάγματος της Περικνημίδας | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Ιουνίου 2018, 21:38 19 Ιουνίου 2018, 16:45

Χθες Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ η μεγάλη συνάντηση της βρετανικής μοναρχίας, η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας. Ωστόσο η φετινή εκδήλωση είχε ξεχωριστό άρωμα, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γιόρτασε τα 700 χρόνια  του σημαντικότερου και παλαιότερου βρετανικού τάγματος των ιπποτών.

Όπως κάθε χρόνο, μετά το ιδιωτικό γεύμα στον πύργο του Ουίνδσορ, θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, έδρα του Τάγματος της Περικνημίδας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αρχηγός του τάγματος, και ο γιος της διάδοχος του θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, και οι δύο ex officio μέλη του τάγματος, ηγήθηκαν των εορτασμών. Παρόντες ήταν επίσης τα άλλα τρία παιδιά τη βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα και οι πρίγκιπες ‘Αντριου και ‘Εντουαρντ, όπως και ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, όλοι μέλη, φορώντας τη μπλε βελούδινη κάπα του τάγματος και το καπέλο με το φτερό. Η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, σύζυγος του Κάρολου, και η κόμισσα του Ουέσεξ Σόφι, σύζυγος του ‘Εντουαρντ, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους. Απουσίαζαν ο πρίγκιπας Φίλιππος, επίσης ιππότης του τάγματος, και η Κέιτ, η σύζυγος του Ουίλιαμ.

Η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για τη βασίλισσα να χρίσει σε ιδιωτική ορκωμοσία στη Βασιλική Αίθουσα της Περικνημίδας στον πύργο του Ουίνδσορ τη Ντέιμ Μέρι Φάγκαν λαίδη και τον ‘Αλαν Χένρι Μπρουκ, τον υποκόμη του Μπρούκμποροου, ιππότη. Και οι δύο είναι πλέον ισόβια μέλη του τάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρίν Λεπέν: Το τεράστιο ποσό που πρέπει να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ετικέτες: 


2018