Ελλάδα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Βγήκε για δεύτερη φορά από τη φυλακή

Άκης Τσοχατζόπουλος: Βγήκε για δεύτερη φορά από τη φυλακή
Αποφυλακίστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος.

Εκτός φυλακών είναι και επίσημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Με περιμένει η γυναίκα μου και ο γιος μου», είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους καθώς περνούσε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Η αποφυλάκιση του εγκρίθηκε χθες από το πενταμελές Εφετείο Αναστολών λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Να θυμίσουμε, ότι ο 83χρονος πλέον, Άκης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 με ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Όπως δήλωσαν και οι δικηγόροι του είχε μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη του θέματος της αποφυλάκισής του, καθώς δεν σταματούσε να επικοινωνεί συνέχεια μαζί τους για να μαθαίνει συνεχώς νέα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την αποφυλάκισή του:

«Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή, είμαι από το Νοέμβριο του 2017 πρώτα στη Χαλκίδα και μετά εδώ. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Να ευχαριστήσω την διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί πράγματι κατάλαβαν.

Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίο χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και την θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω.

Πάω στο σπίτι μου φυσικά, με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου, η οποία ήταν εδώ χθες, να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, το χρωστώ στην γυναίκα μου, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους γνωστούς και μη, το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βιώνω το διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε το διωγμό εναντίον μου.

Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς να είναι πιο ανθρώπινες».

Δείτε περισσότερες εικόνες από την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments