Διεθνή

O Γιούνκερ θα προτείνει να ενισχυθεί η Frontex με 10.000 άντρες

O Γιούνκερ θα προτείνει να ενισχυθεί η Frontex με 10.000 άντρες
Τα κράτη-μέλη συναινούν στην καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ μέσω της Frontex.

Την ενίσχυση της Frontex με 10.000 άτομα σκοπεύει να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αυστριακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς σήμερα στη Βιέννη.

Η ασφάλεια και η μετανάστευση είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Αυστρίας που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στην ΕΕ για τη διαχείρισή του.

Τα κράτη-μέλη συναινούν στην καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και πάνω εκεί θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες της Αυστριακής Προεδρίας.

Παράλληλα ο Σ. Κουρτς ανέφερε ότι η Αυστριακή Προεδρία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου, ενώ θα δουλέψει πάνω σε όλα τα σημεία της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments