Διεθνή

Ταϊλάνδη: Έρχεται η στιγμή που τα 12 παιδιά θα κολυμπήσουν για τις ζωές τους

Ταϊλάνδη: Έρχεται η στιγμή που τα 12 παιδιά θα κολυμπήσουν για τις ζωές τους
Σε συναγερμό οι Αρχές στην Ταϊλάνδη, καθώς πλησιάζει η ώρα της διάσωσης.

Σήμερα, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ταϊλάνδη, έκαναν λόγο ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών που παραμένουν σε πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων για 14η ημέρα.

Όπως γίνεται γνωστό, η απάντληση των υδάτων βοηθά την επιχείρηση να προχωρήσει γρήγορα και εγκαίρως καθώς το οξυγόνο τελειώνει. Εκτός αυτού, οι ειδικοί αναφέρουν ότι την Κυριακή αναμένονται νέες βροχές.

Έτσι, η ανησυχία για το αν τα παιδιά, θα είναι σε θέση να κολυμπήσουν στις επικίνδυνες στοές κορυφώνεται.

Οι 2 παράγοντες που θα καθορίσουν την επιχείρηση

Σύμφωνα με τους διασώστες, 2 παράγοντες θα καθορίσουν πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης. Αρχικά, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του αέρα στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά. Ενδεικτικό είναι, ότι την Παρασκευή το επίπεδο οξυγόνου σε εκείνο το τμήμα του σπηλαίου έπεσε στο 15%.

«Αν το επίπεδο οξυγόνου πέσει κάτω από το 12%, θα επηρεάσει το επίπεδο λειτουργίας του εγκεφάλου. Μπορεί να πέσουν σε σοκ», σχολιάζει ο κυβερνήτης της περιοχής.

Στην συνέχεια, ο δεύτερος καθοριστικός παράγοντας αφορά το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο. Για πρώτη φορά, οι αρχές παραδέχθηκαν ότι τα παιδιά μπορεί να κινδυνεύουν ακόμη και στην προεξοχή πάνω στην οποία βρίσκονται.

Ανησυχία για τον θάνατο του δύτη

Ένας πρώην δύτης του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού έχασε τη ζωή του χθες Παρασκευή κατά την διάρκεια επιχείρησης ανεφοδιασμού των παιδιών.

Ο θάνατος του διασώστη δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το κατά πόσον είναι εφικτή η απομάκρυνση της ομάδας από το πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων όπου τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους βρίσκονται αποκλεισμένοι εδώ και 14 ημέρες.

Τα παιδιά μίλησαν με τους γονείς του με σημειώματα – Τι είπε ο προπονητής

Ο προπονητής ποδοσφαίρου, που συνοδεύει τα δώδεκα παιδιά που παραμένουν αποκλεισμένα σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς με επιστολή που τους έστειλε μέσω των δυτών.

«Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ’ όλους τους γονείς», γράφει ο 25χρονος προπονητής Εκαπόλ Τσανταουόνγκ.

«Μην ανησυχείτε, μπαμπά και μαμά, πάνε δύο εβδομάδες που έφυγα, αλλά θα ξανάρθω να σας βοηθήσω στο μαγαζί», γράφει ένα από τα παιδιά που βρίσκεται μέσα στο σπήλαιο.

Περισσότερες από 100 γεωτρήσεις για τη διάσωση των παιδιών

Στόχος των Αρχών στην Ταϊλάνδη είναι να τους απομακρύνουν από ψηλά και όχι με κατάδυση.

Όμως, ακόμη οι διασώστες δεν έχουν εντοπίσει τη θέση των εγκλωβισμένων, δήλωσε ο επικεφαλής του πυρήνα διαχείρισης της κρίσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

«Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή», διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου.

Το σπήλαιο έχει πολλά δυσπρόσιτα σημεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται περίπου έξι ώρες για να διανύσει την απόσταση από την είσοδο μέχρι τα παιδιά.

Εκτός αυτού, στο σπήλαιο υπάρχουν πολλά στενά σημεία στα οποία οι δύτες βγάζουν τον εξοπλισμό τους για να περάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments