Ελλάδα

Κρήτη: Βράβευση για την ανάδειξη της ελιάς και του ελαιόλαδου

Κρήτη: Βράβευση για την ανάδειξη της ελιάς και του ελαιόλαδου
Βράβευση στην Κρήτη όσων συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της ελιάς και την προβολή της υγιεινής αξίας του ελαιόλαδου.

Τη βράβευση των φορέων και επιχειρήσεων οι όποιοι κατά το 2018 θα αναπτύξουν διαφορές δράσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της ελιάς και την προβολή της υγιεινής αξίας του ελαιόλαδου αποφάσισε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

Στόχος της βράβευσης είναι η προώθηση της ανάπτυξης Ελαιοτουρισμού στην ενδοχώρα της Κρήτης, και αποτελεί συνεχεία της ημερίδας «Προώθηση Ελαιοτουρισμού», που οργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμός σε αξιοθέατα της περιοχής Βατολάκκου, Αλικιανού, Σκηνέ κ.α. καθώς και μέρος του γενικότερου προγράμματος που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις (Μουσεία Ελιάς, Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία, Αγροτοτουριστικές μονάδες, Ταβέρνες ελαιολάδου, Τουριστικά Ελαιοτριβεία, κ.ά.) που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και διάθεση του ελαιολάδου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση, υποβάλλοντας καταρχάς απλή δήλωση και στην συνέχεια, μέχρι τις 10 Οκτώβριου, έκθεση των δράσεων που υλοποιούν ή θα υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ: «Ήδη έχει διαπιστωθεί αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό, την ιστορία και τη γαστρονομία της ενδοχώρας του νησιού, αλλά και παράλληλη αύξηση της δραστηριοποίησης φορέων και επιχειρήσεων της υπαίθρου αλλά και τουριστικών γραφείων για αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η ελιά και το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο αυτό, αποτελούν αντικείμενα με υψηλό βαθμό ελκυστικότητας επισκεπτών, λόγω της γνωστής στο διεθνές κοινό ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας της ελιάς και της υγιεινής αξίας του ελαιολάδου».

Σύμφωνα με την προκύρυξη του διαγωνισμού, οι φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν θα είναι εκείνοι οι οποίοι αναπτύσσουν σε ικανοποιητικό βαθμό μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: «Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι (βιβλία, CD, DVD) του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες. Αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν.

Χρήση νωπού ελαιολάδου σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου.

Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ). Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου».

Η δήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να γίνει με υποβολή των στοιχείων της επιχείρησης στο τηλέφωνο 28210 50800, ή στο e-mail [email protected] το αργότερο μέχρι τέλη Ιουλίου 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments