Διεθνή

Ρωσία: Μεγάλο ποσοστό συνταξιοδοτημένων γιατρών και δασκάλων συνεχίζουν να εργάζονται

Ρωσία: Μεγάλο ποσοστό συνταξιοδοτημένων γιατρών και δασκάλων συνεχίζουν να εργάζονται
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτείνει να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τους άνδρες και έως 63 χρόνια για τις γυναίκες.

Ποσοστό της τάξης του 83% των δασκάλων, των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, καθώς και οι καλλιτέχνες που συνταξιοδοτούνται με ευνοϊκούς όρους συνεχίζουν να εργάζονται και μετά την συνταξιοδότησή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Ρωσία,  Αντρέι Πούντοφ στη διάρκεια συζήτησης στην Κρατική Δούμα με αντικείμενο τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Ο Ρώσος υπουργός εξήγησε ότι σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία περί συντάξεων, για αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ευνοϊκοί όροι. Έτσι για τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς στις αγροτικές περιοχές απαιτούνται 25 χρόνια, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζομένους στο χώρο της υγείας απαιτούνται 30 χρόνια.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτείνει να αυξηθεί το όριο συνταξοδότησης στα 65 χρόνια για τους άνδρες και έως 63 χρόνια για τις γυναίκες.

Η αύξηση θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το 2019.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αλλαγή αυτή στο συνταξιοδοτικό θα δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να καταστεί δυνατή η ετήσια τιμαριθμιακή αναπροσαρμογή των συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό, στη βάση μίας ισορροπημένης και μακροπρόθεσμης οικονομικής βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στο σύνολό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments