Υγεία

Έξω φρενών οι φαρμακοποιοί για την απαγόρευση διάθεσης φαρμάκων άνω των 1.000 ευρώ

Έξω φρενών οι φαρμακοποιοί για την απαγόρευση διάθεσης φαρμάκων άνω των 1.000 ευρώ
Αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την απαγόρευση διάθεσης φαρμάκων άνω των 1.000 ευρώ από ιδιωτικά φαρμακεία.

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκαλεί διάταξη που απαγορεύει τη διάθεση, από τα ιδιωτικά φαρμακεία, φαρμάκων αξίας άνω των 1.000 ευρώ και περιλαμβάνεται στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, «επιβάλει τη διάθεση των φαρμάκων αυτών μόνο από τα ελάχιστα κρατικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών».

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «απαράδεκτη» και «αιφνιδιαστική» ενέργεια που «συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους γιατί περιορίζει το δικαίωμα πλήρους και απρόσκοπτης πρόσβασης στην παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητάει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και αναμένει την έναρξη ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά «είναι αποφασισμένος να προσφύγει κατά του επιμάχου άρθρου με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει».

Διαβάστε Eπίσης

Πολυνομοσχέδιο: Τι αναφέρει για τα γενόσημα φάρμακα και τα γυαλιά οράσεως

Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα – Δεκάδες συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

Ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου με τα αντικαρκινικά φάρμακα – Οι 4 αρχηγοί

Πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος που διακινούσε πανάκριβα φάρμακα