Διεθνή

ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας του FBI αρνήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας του FBI αρνήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο
Υπάρχει η πιθανότητα να της ασκηθεί δίωξη για απείθεια απέναντι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Η Λίζα Πέιτζ, η πρώην πράκτορας του FBI που συμμετείχε σε μια έρευνα της υπηρεσίας της με αντικείμενο τη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που σκόπευε να την ρωτήσει για το αν είχε πάρει θέση εναντίον του προέδρου.

Η Πέιτζ διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον συνάδελφότης Πίτερ Στροκ από το 2015 μέχρι το 2017. Τα μηνύματα που αντάλλαζαν μεταξύ τους αποκάλυψαν ότι είχαν ταχθεί κατά του Τραμπ την εποχή που ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, που καταγγέλει τακτικά τις έρευνες της ομοσπονδιακής αστυνομίας σε βάρος του ιδίου και των συνεργατών του, τους αποκαλεί “εραστές του FBI”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Γκούντλατ, είπε ότι η Πέιτζ “δεν έχει καμία δικαιολογία” αλλά “φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει” και για αυτό αρνείται να καταθέσει στην ανακοίνωσή του, πρόσθεσε ότι πρόκειται για “μάρτυρα-κλειδί” στις έρευνες της επιτροπής και προειδοποίησε, ότι ενδέχεται να την υποχρεώσουν να προσέλθει ενώπιόν της, χωρίς όμως να διευκρινίσει πώς θα γίνει αυτό. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να της ασκηθεί δίωξη για απείθεια απέναντι στο Κογκρέσο.

Η δικηγόρος της Πέιτζ, Έιμι Τζέφρις, εξήγησε ωστόσο ότι η πελάτισσά της ζήτησε να έχει πρόσβαση στα έγγραφα του FBI που εξέτασε η επιτροπή και ότι δεν έχει λάβει απάντηση στο αίτημά της να καταθέσει κάποια στιγμή αργότερα.

“Με πράξεις και με λόγια, η Λίζα έδειξε ξεκάθαρα ότι θα συνεργαστεί με την έρευνα. Το μόνο που ζητάει είναι να την αντιμετωπίσουν όπως όλους τους άλλους μάρτυρες”, πρόσθεσε, καταγγέλοντας τις “άχρηστες τακτικές παρενόχλησης” εκ μέρους των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments