Διεθνή

15 Ιουλίου: Δύο χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος – Το άρθρο του Ερντογάν

15 Ιουλίου: Δύο χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος – Το άρθρο του Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη 2η χρονιά της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, έγραψε άρθρο για τις εφημερίδες Hürriyet και Sabah.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη 2η χρονιά της απόπειρας πραξικοπήματος έγραψε άρθρο για τις εφημερίδες Hürriyet και Sabah, στο οποίο αναφέρει πως ο τουρκικός λαός, απέκρουσε την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες της πολιτικής ιστορίας αλλά με το θάρρος του τουρκικού λαού μετατράπηκε σε νίκη.

Στο άρθρο έγραψε:

“Η Τουρκία με την αντίσταση στις 15 Ιουλίου δεν απέκρουσε μόνο την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας ολόκληρου του κόσμου. Εκείνη η βραδιά δεν ήταν μόνο απάντηση στην Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση/Παράλληλη Κρατική Δομή (FETÖ/PDY) αλλά σε όλους που επιθυμούσαν την απόπειρα πραξικοπήματος”.

Επισήμανε, επίσης, πως  η Τουρκία είναι πιο ισχυρή και δημοκρατική σε σύγκριση με την περίοδο πριν τις 15 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι έχει εκκαθαριστεί η τρομοκρατική οργάνωση FETÖ/PDY σε μεγάλο ποσοστό επίσης έχουν κλείσει τα ιδρύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης σε 16 διαφορετικές χώρες.

Τέλος ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία απέδειξε ότι καμιά χώρα δεν είναι ασφαλή για τους τρομοκράτες της FETÖ/PDY και συνεχίζει με αποφασιστικότητα η Τουρκία τις προσπάθειες για την έκδοση του επικεφαλή τρομοκράτη από τις ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments