Πολιτική

Λαβρόφ για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης χωρίς να έχει αποδείξεις

Λαβρόφ για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης χωρίς να έχει αποδείξεις
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυρίστηκε, πως η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, δηλαδή «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

Με δηλώσεις του στην εκπομπή του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυρίστηκε, πως η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, δηλαδή «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, πως για διάφορα γεγονότα που δεν υπάρχει εξήγηση, ευθύνεται η Μόσχα.

“Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο” υπογράμμισε.

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν οι δυτικές κυβερνήσεις τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο:

“Είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό”.

Το δημοσίευμα των Financial Times για τους Ρώσους διπλωμάτες

Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Financial Times για τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα, κατηγορούμενοι πως προσπάθησαν να παρέμβουν και να ακυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφέρεται, επίσης, στους τρόπους που προσπάθησαν να το κάνουν αυτό, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο… “τόπος του εγκλήματος” ήταν η Αλεξανδρούπολη, καθώς εκεί υπάρχει και μια μικρή κοινότητα Ρώσων.

Μάλιστα, πίσω από το χρήμα που… έρεε “βλέπουν” Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος χρηματοδότησε τον ρωσικό ναό στην Αλεξανδρούπολη και έχει σύνδεση με το πυρηνικό εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης.

Ένας από τους τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει θητεύσει για χρόνια σε υψηλή θέση στη χώρα μας. Μιλά άπταιστα ελληνικά, είναι γνώστης των θρησκευτικών θεμάτων με ευρύ δίκτυο επαφών στο Άγιο Όρος, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα.

Απειλή ρωσικής ταξιδιωτικής οδηγίας κατά της Ελλάδας

Μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και να μπλοκάρει την είσοδο σε ακόμη δύο, επήλθε νέο επεισόδιο στην Ελληνο-Ρωσική κόντρα.

Όπως αναφέρουν πηγές, αναμένεται η έκδοση αυστηρής ταξιδιωτικής οδηγίας για την χώρα μας. Σε αυτήν θα συστήνεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα προς τους Ρώσους Τουρίστες αλλά και τους ομοεθνείς τους επιχειρηματίες, να αποφεύγουν την Ελλάδα, για λόγους ασφαλείας.

Αυτοί στηρίζονται στο αντιρωσικό κλίμα που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων. Όπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης