Πολιτική

Το πρόσωπο κλειδί στην ελληνορωσική κρίση – Το Άγιο Όρος και η εμπλοκή με τα Σκόπια (pics&vid)

Το πρόσωπο κλειδί στην ελληνορωσική κρίση – Το Άγιο Όρος και η εμπλοκή με τα Σκόπια (pics&vid)
Ποιο είναι το πρόσωπο κλειδί;

Ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, φέρεται να είναι άλλο ένα πρόσωπο «κλειδί» στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών για… μπουρλότο στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γκαμπαερίδης είχε διοριστεί από τον Νίκο Κοτζιά, αλλά στη συνέχεια παύθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών.

Φωτογραφίες του από τη συνάντηση που είχε με τον -τότε- υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή προβλήθηκαν στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Το σχόλιο του κ. Κουρουμπλή στην εκπομπή ήταν το εξής: «Το 2015 έκανα επισκέψεις στη Θράκη ως υπουργός Υγείας. Ήμασταν μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τότε δεν είχε καμία κυβερνητική ιδιότητα. Δεν έχω αρνηθεί σε κανέναν άνθρωπο να με συναντήσει. Ας μην ενοχοποιούμε και τις δημόσιες εμφανίσεις και συναντήσεις».

Δείτε το βίντεο:

Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook μεταξύ άλλων, φωτογραφία του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην ρωσική πρεσβεία, από τον Ιούνιο του 2015, όταν ο κ. Λαφαζάνης ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Δεν γνωρίζω τίποτα

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας λίγο νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες και τον πρώην γενικό πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ, τόνισε, ότι «Ήταν ένας από τους θεμελιωτές της αδελφοποίησης της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη. Αν υπάρχει πρόβλημα χρηματισμού, αυτό μακριά από τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Δεν γνωρίζω για χρηματισμούς ούτε παράνομες ενέργειες. Αν κάπου μπορούμε, θα βοηθήσουμε για να διαλευκάνουμε κάποια πράγματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον».

Στις παρακάτω φωτογραφίες που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, διακρίνεται ο Αλεξέι Ποπόφ, ο οποίος ήταν παρών στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Real News», ο Ποπόφ ήταν ο άνθρωπος – κλειδί, πίσω από την προσπάθεια των Ρώσων να αυξήσουν την επιρροή τους στο Άγιο Όρος και να αποκτήσουν ισχυρά ερείσματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Το 1976 επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιο Όρος, ως ακόλουθος της πρεσβείας της -τότε- ΕΣΣΔ στην Αθήνα. Από τότε, πήγαινε πολύ τακτικά. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει λείψει από καμία σημαντική επίσκεψη Ρώσου πολιτικού ή θρησκευτικού αξιωματούχου εκεί, τα τελευταία χρόνια.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, πως ήταν εκείνος που ανέγνωσε τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ,, κατά την ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ευλογίου, τον Οκτώβριο του 2016.

Ο Ποπόφ μιλά άπταιστα ελληνικά και έχει άριστη γνώση γύρω από θέματα ορθοδοξίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments