Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Σ. Λαβρόφ: «Απαράδεκτη» η σύλληψη της Ρωσίδας Μαρίας Μπούτινα
Σ. Λαβρόφ: «Απαράδεκτη» η σύλληψη της Ρωσίδας Μαρίας Μπούτινα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η σύλληψη στις ΗΠΑ της Μαρίας Μπούτινα, της Ρωσίδας που κατηγορείται ότι επιχείρησε να επηρεάσει πολιτικές οργανώσεις προς όφελος της Ρωσίας, είναι «απαράδεκτη», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο Σεργκέι Λαβρόφ «υπογράμμισε ότι οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που προχώρησαν στη σύλληψη της Ρωσίδας υπηκόου (Μαρία) Μπούτινα βάσει χαλκευμένων κατηγοριών είναι απαράδεκτες» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε επίσης ότι είναι «απαραίτητο να αποφυλακιστεί (η Μπούτινα) το συντομότερο», σύμφωνα με το υπουργείο.

Ηλικίας 29 ετών, η Μαρία Μπούτινα συνελήφθη στις ΗΠΑ, διότι ενήργησε «ως πράκτορας αξιωματούχου κυβέρνησης ξένης χώρας». Κατηγορείται ότι «διείσδυσε σε πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπου αναφέρεται μια «οργάνωση υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής».

Η νεαρή γυναίκα δηλώνει ότι είναι αθώα, οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσιγκτον. Βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Ετικέτες: 


2018