Ειδήσεις

Μια «Μοναδική Ιστορία» από τον Julian Barnes

Μια «Μοναδική Ιστορία» από τον Julian Barnes
Ο βραβευμένος συγγραφέας Julian Barnes γράφει ένα τρυφερό μυθιστόρημα αφιερωμένο στις πρώτες αγάπες της ζωής μας. Μια ιστορία που δεν θα αφήσει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο πρώτος έρωτας έχει συνέπειες που κρατούν μια ολόκληρη ζωή, όμως ο Πολ, στα δεκαεννιά του χρόνια, δεν μπορεί να το γνωρίζει. Σ’ αυτήν την ηλικία, νιώθει περήφανος που η σχέση του καταπατά τις κοινωνικές συμβάσεις και αναστατώνει τα ήθη της μικρής του πόλης. Μεγαλώνοντας, ωστόσο, οι απαιτήσεις αυτού του έρωτα γίνονται πολύ μεγαλύτερες και βαρύτερες απ’ όσο θα μπορούσε να προβλέψει…

Ένα τρυφερό, ενορατικό, στοχαστικό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, γραμμένο με τη μοναδική ευαισθησία ενός από τους σημαντικότερους χαρτογράφους της ανθρώπινης καρδιάς.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Θα προτιμούσες να αγαπάς πολύ και να υποφέρεις πολύ ή να αγαπάς λίγο και να υποφέρεις λίγο; Νομίζω πως αυτό είναι, τελικά, το μόνο ουσιαστικό ερώτημα.

Ίσως να επισημάνετε –και σωστά– ότι δεν πρόκειται για πραγματικό ερώτημα. Επειδή δεν έχουμε επιλογή. Εάν είχαμε επιλογή, τότε θα ήταν όντως ερώτημα. Αλλά δεν έχουμε, άρα δεν είναι. Ποιος μπορεί αν ρυθμίσει πόσο θα αγαπήσει; Αν μπορείς να ελέγξεις το συναίσθημα, τότε δεν πρόκειται για έρωτα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί, έρωτας όμως δεν είναι. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μόνο μια ιστορία να αφηγηθούμε. Δεν θέλω να πω ότι μας συμβαίνει ένα μονάχα πράγμα όσο ζούμε: στο διάβα της ζωής μας συντελούνται αναρίθμητα γεγονότα τα οποία μετατρέπουμε σε αναρίθμητες ιστορίες. Όμως ένα μονάχα έχει σημασία, ένα μονάχα αξίζει πραγματικά να το αφηγηθούμε. Κα να πιο είναι το δικό μου».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Julian Barnes, ένας από τους σημαντικότερους βρετανούς συγγραφείς με διεθνή αναγνώριση, γεννήθηκε το 1946 στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη. Το πρώτο του μυθιστόρημα, το «Metroland» εκδόθηκε το 1980. «Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ» απέσπασε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ τού απένειμε το βραβείο Ε.Μ. Φόρστερ. Το 1988 χρίστηκε ιππότης του Γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων. Το μυθιστόρημά του « Άρθουρ & Τζoρτζ» ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2005, όπως επίσης και «Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ» το 1984 και το «England, England» το 1998. Στην τέταρτη υποψηφιότητά του για το ίδιο βραβείο, αναδείχθηκε νικητής για το μυθιστόρημά του με τίτλο «Ένα κάποιο τέλος» το 2011.

ΤΙΤΛΟΣ: Η Μοναδική Ιστορία

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Julian Barnes

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κατερίνα Σχινά

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 312

Τιμή: 14,40 €

Διαβάστε Eπίσης

Η αδελφή του «Μαύρου Πάνθηρα» με δικό της βιβλίο κόμικ

Dr. Σπύρος Χρ. Μαζάνης: «Στόχος του βιβλίου μου είναι τα παιδιά να ξεσηκωθούν»

Τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» του Μάρκες

Φήμη, δόξα, κοινό, γυναίκες: Όταν ο Φρανκ Σινάτρα «συστήθηκε» στον κόσμο