Αυτοδιοίκηση

Φωτιές Αττικής: Συγκινητική προσφορά των πολιτών Θεσσαλονίκης για τους πληγέντες (pics)

Φωτιές Αττικής: Συγκινητική προσφορά των πολιτών Θεσσαλονίκης για τους πληγέντες (pics)
Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν στη Θεσσαλονίκη για τους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική.

Συγκινητική είναι από το πρωί η προσφορά των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Μετά το κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σήμερα και αύριο συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταλούν στην Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν να διανεμηθούν σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Από τις 9 το πρωί πολίτες προσφέρουν νερά, χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. “Στέλνω και ένα παστέλι για να γλυκάνω τον πόνο τους” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μικρός Αλέξανδρος, που βρέθηκε το πρωί στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ μαζί με την μητέρα του.

Στην υποδοχή από το πρωί ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής και ενημερώθηκε για το πώς μπορεί να προσφέρει ο δήμος. Ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης.

Σε συνεργασία με τον δήμαρχο και τη διοίκηση της ΔΕΘ αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα είδη στο περίπτερο 16. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, απόρροια έλλειψης συντονισμού. Σήμερα θρηνούμε δεκάδες θύματα και όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Από το πρωί βλέπω απλούς ανθρώπους να προσφέρουν τα είδη που ζητάμε και να έχουν βουβό πόνο” τόνισε.

Στην εξυπηρέτηση των πολιτών που σπεύδουν να βοηθήσουν, συμβάλλει και το προσωπικό ασφάλειας της ΔΕΘ, που τους μεταφέρει από την βόρεια πύλη με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο περίπτερο, ενώ αθρόα είναι και η προσέλευση επαγγελματικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

“Πρέπει σε αυτή την στιγμή να δείχνουμε την ανθρωπιά μας. Ολοι είμαστε συγκλονισμένοι. Ας ευχηθούμε να μην συμβεί άλλη φορά τέτοιο πράγμα” είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία από τους πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν στους πυρόπληκτους, η κα Βασιλική, που χωρίς πολλά λόγια άφησε τα είδη που συγκέντρωσε και έφυγε. Έτσι όπως κάνουν άλλωστε και οι περισσότεροι…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφήνας -Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν πλέον τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της. Στη διάρκεια της ημέρας θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ακριβείς ανάγκες των πληγέντων, προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι, συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ξεκίνησε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και από τις 8.30’ το πρωί μέχρι τις 21.00’.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, παλιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 10.00’ το πρωί έως τις 13.00’, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι πολίτες το επιθυμούν, με ελεύθερη στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφέρειας.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται σε πολλούς, ακόμη, δήμους της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της υπόλοιπης χώρας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση αγαθών κατά περίπτωση μέχρι και αύριο ή και μεθαύριο, Παρασκευή, διοργανώνουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Νεάπολης – Συκεών, Θερμαϊκού, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θέρμης και Ωραιοκάστρου. Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει, άλλωστε ο δήμος Θέρμης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments