Ελλάδα

Μάτι: Η ζωή λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία – Σημειώματα και λουλούδια στους δρόμους

Μάτι: Η ζωή λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία – Σημειώματα και λουλούδια στους δρόμους
Το Μάτι προσπαθεί να κρατηθεί στο χάρτη, την ώρα που η περιοχή είναι βυθισμένη στις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Μονάχα θλίψη προκαλούν οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από το Μάτι Αττικής το οποίο “βύθισε” στο πένθος όλη τη χώρα στο άκουσμα ότι η φονική πυρκαγιά στο πέρασμά της αφαίρεσε άδικα ανθρώπινες ζωές. Σήμερα, κλείνουμε οκτώ ακριβώς μέρες από εκείνη τη μοιραία Δευτέρα και το σκηνικό που επικρατεί είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό.

Καμένη Γη σε όλο το μήκος και το πλάτος της περιοχής με θέα τη θάλασσα που ακόμα και μέσα σε αυτή συμπολίτες μας βρήκαν φρικτό θάνατο. Το μοναδικό που δίνει ελπίδα είναι μικρές εστίες πρασίνου που σώθηκαν σαν από θαύμα από την φονική πυρκαγιά. Μικρές εστίες που δείχνουν ότι κάποτε το μέρος έσφυζε από ζωή.

Μάλιστα, σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητες εικόνες που δείχνουν ανθρώπους να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα προσπαθώντας να σώσουν την περιοχή από την πλήρη ερήμωση. Βέβαια, κάτι τέτοιο προκάλεσε και αντιδράσεις αφού τα δάκρυα της Ελλάδας από την εθνική τραγωδία δεν έχουν ακόμα στεγνώσει.

Περπατώντας στο Μάτι παντού κανείς μπορεί να αντικρίσει μικρά σημειώματα, μπουκέτα με λουλούδια και προσωπικά αντικείμενα στην μνήμη όσων δεν κατάφεραν να γλιτώσουν.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι αποκρουστική, αφού η το έδαφος συνεχίζει να βράζει. Τα παραλιακά σπίτια δεν θυμίζουν σε τίποτα τα καλοκαιρινά θέρετρα των κατοίκων, ενώ η στάχτη συνεχίζει να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα με το πρώτο αεράκι.

Στους 80 οι ταυτοποιημένοι νεκροί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής, δηλαδή τα θύματα φτάνουν στα 80.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments