Διεθνή

Το πλοίο Aquarius συνεχίζει τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Το πλοίο Aquarius συνεχίζει τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο
Το πλοίο Aquarius, που έχει περισυλλέξει σχεδόν 3.000 μετανάστες από τη Μεσόγειο φέτος.

Το πλοίο Aquarius, που έχει περισυλλέξει σχεδόν 3.000 μετανάστες από τη Μεσόγειο φέτος, θα συνεχίσει τις ανθρωπιστικές του αποστολές χωρίς να αναμένει εντολές από το λιμενικό των χωρών και δεν θα στέλνει ανθρώπους πίσω στη Λιβύη, δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

«Όταν βλέπουμε ένα πλοίο σε δύσκολη κατάσταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα άνθρωποι να πεθάνουν, πηγαίνουμε και τους διασώζουμε αμέσως όπως προβλέπει το διεθνές ναυτικό δίκαιο», εξήγησε στο πρακτορείο Reuters ο Νικ Ρομάνιουκ που βρίσκεται στο Aquarius.

Τα κέντρα συντονισμού ζητούν από τα πλοία που κάνουν διασώσεις να περιμένουν μέχρι να διευκρινίσουν κάποια στοιχεία γεγονός που, σύμφωνα με τον Ρομάνιουκ, έχει επιτείνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη θάλασσα. Γι’ αυτό τον λόγο το πλήρωμα του Aquarius δεν θα περιμένει πλέον, τόνισε.

Το 77 μέτρων πλοίο το οποίο διαχειρίζεται η γερμανογαλλική μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee αναχώρησε αυτή την εβδομάδα από τη Μασσαλία για τη δέκατη αποστολή του φέτος.

Το πλοίο θα πραγματοποιεί περιπολίες σε απόσταση 25 με 30 μίλια από τις ακτές της Λιβύης, δυτικά της Τρίπολης, μια περιοχή που είναι εκτός των χωρικών υδάτων της Λιβύης, αλλά μέσα στην περιοχή που διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments