Πολιτική

Αντίποινα από τη Ρωσία – Απέλαση Ελλήνων αξιωματικών και απαγόρευση εισόδου στον σύμβουλο του Κοτζιά

Αντίποινα από τη Ρωσία – Απέλαση Ελλήνων αξιωματικών και απαγόρευση εισόδου στον σύμβουλο του Κοτζιά
Μετά τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ήταν αναμενόμενο η Ρωσία να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Τα ρωσικά αντίποινα κατά της Ελλάδας ξεκίνησαν και επίσημα, αφού η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πως οι κινήσεις της Αθήνας δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Έτσι μετά από ένα ψυχροπολεμικό κλίμα τις τελευταίες εβδομάδες, σήμερα το ρωσικό Sputnik έκανε γνωστό πως ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε εσπευσμένα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας, όπως τις χαρακτήρισαν οι Ρώσοι.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Μετά από αυτή την κίνηση έγινε γνωστό πως με εντολή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα απελαθεί ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδος και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Μάλιστα, οι Ρώσοι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών του κ. Γιώργου Σακελλαρίου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στον Έλληνα πρέσβη της Μόσχας, Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος κλήθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ για να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και η απαγόρευση της είσοδου στη χώρα σε δύο Ρώσους αξιωματούχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments