Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Οριστικά στο ΟΑΚΑ – Αυτή είναι η συμφωνία της ΠΑΕ

Παναθηναϊκός: Οριστικά στο ΟΑΚΑ – Αυτή είναι η συμφωνία της ΠΑΕ
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω επίσημης ανακοίνωσης ενημέρωσε ότι δήλωσε ως πρώτη έδρα το ΟΑΚΑ, ενώ ως δεύτερη τη Ριζούπολη.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω επίσημης ανακοίνωσης ενημέρωσε ότι δήλωσε ως πρώτη έδρα το ΟΑΚΑ, ενώ ως δεύτερη τη Ριζούπολη.

Ο λόγος που την οδήγησε σε αυτή την επιλογή ήταν το εξώδικο και η “ανοίκεια συμπεριφορά” του Ερασιτέχνη, αλλά και το γεγονός ότι ο χρόνος πίεζε τον σύλλογο και  έπρεπε να συμπληρωθεί ο φάκελος της ομάδας για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος για οριστική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μεταβεί το ποδοσφαιρικό τμήμα στο Ολυμπιακό Στάδιο, to10.gr αποκαλύπτει και τι περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΟΑΚΑ. Μια συμφωνία που αφορά σχεδόν τα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που θα απαιτούνταν αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Λεωφόρο την επόμενη σεζόν, αλλά και μια συμφωνία που θα βγάλει συνολικά για τα επόμενα δύο χρόνια περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου (αν επιλέξει και τη σεζόν 2019-20 να αγωνιστεί εκεί).

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα δώσει για τη σεζόν 2018-19 ένα ποσό κοντά στις 270.000 ευρώ για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου ως «ενοίκιο». Ένα ποσό, δηλαδή, στα ίδια επίπεδα με αυτό που δίνει η ΑΕΚ για το Ολυμπιακό Στάδιο. Και ένα ποσό που αφορά τα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που απαιτούνταν για τη χρήση της Λεωφόρου, αφού ο ερασιτέχνης ζητούσε 500.000 ευρώ για να παραχωρήσει το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παράλληλα με το αντίτιμο για τα χρήματα που θα δώσει για τη χρήση του γηπέδου τον επόμενο χρόνο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήρθαν σε συμφωνία και για τα οφειλόμενα που υπάρχουν από τη χρήση του ΟΑΚΑ την περίοδο 2008-2013. Οφειλόμενα που φτάνουν στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει σε συμφωνία με το ΟΑΚΑ προκειμένου το γήπεδο του συγκροτήματος να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της ομάδας. Αναπληρωματική έδρα θα δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές το γήπεδο “Γεώργιος Καμάρας” και έχει ήδη προχωρήσει η σχετική συμφωνία.

Η απόφαση ελήφθη αναγκαστικά, κατόπιν της ανοίκειας συμπεριφοράς της διοίκησης του Ερασιτέχνη, η οποία έδιωξε την ομάδα από την ιστορική έδρα της Λεωφόρου με εξώδικη καταγγελία στις 3-8-2018, όπου ζήτησε να απομακρυνθούμε από το γήπεδο και να της παραδώσουμε τα κλειδιά. Η διοίκηση του ερασιτέχνη παραβίασε το συμβόλαιο, παραβίασε τον νόμο και παραβίασε κάθε κανόνα ηθικής. Για την παράλογη αυτή συμπεριφορά, προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη. Ωστόσο επειδή τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και κινδύνευε η ομάδα να βρεθεί εκτός πρωταθλήματος και κυπέλλου, έπρεπε στον φάκελο συμμετοχής να δηλωθεί κύρια και αναπληρωματική έδρα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκαν τα ανωτέρω.

Ελπίζουμε όταν η διοίκηση του Ερασιτέχνη σκεφθεί με ψυχραιμία και όχι υπό την επήρεια προσωπικών αδυναμιών, να επανέλθει στην λογική και να καταλάβει το ολέθριο για την ιστορία της ομάδας λάθος της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments