Διεθνή

Τουρκία: Ο Οτσαλάν θα εκτελεστεί αν επανέλθει η θανατική ποινή

Τουρκία: Ο Οτσαλάν θα εκτελεστεί αν επανέλθει η θανατική ποινή
Ο αρχηγός του μικρού ακροδεξιού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΡΡ) στην Τουρκία δήλωσε, ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα εκτελεστεί, αν ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράψει νόμο για την επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του αρχηγού του μικρού ακροδεξιού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΡΡ) στην Τουρκία ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα εκτελεστεί, αν ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράψει νόμο για την επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση αν η τουρκική βουλή αποφάσιζε να τεθεί ξανά σε ισχύ η θανατική ποινή που καταργήθηκε πριν από 14 χρόνια.

Ο Μουσταφά Ντεστιτζί, ηγέτης του ΒΡΡ, του οποίου οι απόψεις  βρίσκουν απήχηση μεταξύ πολλών στελεχών του ΑΚΡ και των ακροδεξιών συμμάχων του, είπε χαρακτηριστικά:

«Συνεχίζεται η σύνδεση του Οτσαλάν με μια τρομοκρατική οργάνωση; Ναι. Παραμένει αρχηγός μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ναι. Δίνει ακόμη εντολές; Ναι. Ως εκ τούτου, αν δικαστεί ως εντολοδότης αυτών των πράξεων και καταδικαστεί σε θανατική ποινή, θα εκτελεστεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments