Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Πού επικεντρώνεται η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών

Φωτιά στο Μάτι: Πού επικεντρώνεται η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών
Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για τη φωτιά στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε 94 ανθρώπους.

Η εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι είναι σε εξέλιξη.

Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια καθώς και τις παραλείψεις αρμοδίων που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 94 νεκρούς.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κρατικοί αξιωματούχοι, αλλά και στελέχη των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της φωτιά στο Μάτι.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να απαγγελθούν κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων και όχι να ασκηθεί μια αόριστη δίωξη κατά παντώς υπευθύνου.

Στο στόχαστρο μπαίνουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα όσα προκύπτουν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις. Οι ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τον Σεπτέμβριο, με ονοματεπώνυμα και όχι κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ, αναμένονται οι καταθέσεις των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, από μαρτυρίες προκύπτει πως η ηγεσία της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε εγκαίρως για την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς και για το ότι κατευθυνόταν ανεξέλεγκτη προς το Νέο Βουτζά, ωστόσο δεν έστειλε τον απαιτούμενο αριθμό δυνάμεων για την ανακόψει. Μάλιστα αξιωματούχος με άριστη γνώση των γεγονότων της 23ης Ιουλίου, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η πυρκαγιά υποτιμήθηκε.

94 οι νεκροί

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο απολογισμός από τη φονική πυρκαγιά ανέβηκε στους 94 νεκρούς, καθώς κατέληξε μία 57χρονη εγκαυματίας που νοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο σοροί που δεν έχουν αναγνωριστεί, με διαθέσιμο DNA, που δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Συνολικά στα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 31 ενήλικες και ένα παιδάκι, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Από τους εγκαυματίες, οι οχτώ νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι πέντε από αυτούς διασωληνωμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments