Ελλάδα

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν εναντίον Ελλήνων αλιέων ανοιχτά της Λέρου

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν εναντίον Ελλήνων αλιέων ανοιχτά της Λέρου
Θερμό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων από Τούρκους ψαράδες σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Λέρου.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Αιγαίο, μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ψαράδων, σχεδόν 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Όπως κατήγγειλαν στον Alpha οι Έλληνες αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, οι Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους αρκετές φορές και κατά ριπάς.

Για να αποφύγουν τους τραυματισμούς, οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που έσπευσε επιτόπου στο σημείο με δύο σκάφη. Μόλις έφτασε εκεί το λιμενικό, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ήδη ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με τους Έλληνες αλιείς τις τελευταίες μέρες οι συγκρούσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι συχνό φαινόμενο, αλλά δεν έχουν φτάσει ποτέ σε τέτοιο βαθμό.

Ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια αναφέρει: «Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο».

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσίφτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments