Πολιτισμός

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος μιλά στο pagenews.gr

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος μιλά στο pagenews.gr
Χάρης Γρηγορόπουλος : «Η καλή χημεία μεταξύ των ηθοποιών φέρνει την επιτυχία»!

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκής κι αγαπητός στο κοινό. Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τα ΜΜΕ παρά μόνο για τη δουλειά του. Είναι ταλαντούχος, ακούραστος εργάτης της τέχνης και ως θαυμάστριά του θα έλεγα πως δίνει τη χαρακτηριστική ενέργειά του σε κάθε ρόλο που υποδύεται. Είναι από τους ανθρώπους που τους θέλεις για φίλους στη ζωή σου γιατί ενώ έχει επίγνωση της αξίας και της ικανότητάς του μάχεται καθημερινά, είναι τρυφερός, έχει χιούμορ και ξέρει να τιμά τις αξίες της οικογένειας και της φιλίας. Βλέποντάς τον στις πρόβες πραγματικά διαπίστωσα την ευκολία που έχει να προσαρμόζεται αλλά και τη δύναμη της ψυχής του.

Πραγματικά τον ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μάς παραχώρησε και εύχομαι να είναι πάντοτε μάχιμος, υγιής και χαρούμενος όπως του αξίζει.

Χάρη σε βρίσκουμε στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών έτοιμος να περιοδεύσεις ανά την Ελλάδα, Μίλησέ μας για το ρόλο σου.

Υποδύομαι το γέροντα Χρέμη. Ο εν λόγω άνθρωπος είναι ένας έντιμος, Αθηναίος πολίτης. Είναι το υπόδειγμα του πολίτη που έχει καλή πίστη προς τις αρχές και τους νομοθέτες. Θέλει να πιστεύει ότι οι νόμοι θεσμοθετούνται για το καλό των πολιτών. Όταν οι πολίτες υπακούσουν στο νόμο τότε ωφελούνται οι ίδιοι και οι θυσίες που πρέπει να κάνουν από μέρος τους γίνονται με γνώμονα το συλλογικό καλό. Ατυχώς ο Χρέμης δε δικαιώνεται, διότι πιστεύει και υπακούει στους νόμους, αλλά δεν ωφελείται απ’ αυτούς. Πέφτει δηλαδή θύμα της απάτης των πολιτικών. Είναι μια πολύ επίκαιρη παράσταση, καθότι το βιώνουμε αυτό στο πετσί μας. Και το συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι ο Αριστοφάνης επίκαιρος, αλλά τα γεγονότα καθώς η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει. Το μεγαλύτερο μέρος τους εκλογικού σώματος πιστεύω είναι ανάλογο.

Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών έχει καλή πίστη και πρόθεση έναντι των πολιτικών. Πιστεύουν δηλαδή ότι οι πολιτικοί που ψηφίζουν θα φροντίσουν για το καλό τους και συνήθως μέχρι τώρα η ιστορία εδώ και 2.500 χρόνια δείχνει ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος. Οι άνθρωποι που ανεβαίνουν στην εξουσία δεν φροντίζουν για το κοινό καλό πάρα για το ατομικό.

Κι αφού Χάρη αντιλαμβανόμαστε πως κάνουμε εσφαλμένες επιλογές και η ψήφος μας έχει γνώμονα το ατομικό συμφέρον που γυρίζει μπούμερανγκ γιατί δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας;

Γιατί θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει δύο όψεις. Έχει και τη σκοτεινή όψη κι αυτή κυριαρχεί, τελικά. Η εξουσία διαβρώνει. Αυτό το ξέρουμε. Αλλά δε σταματά ποτέ η ανθρώπινη φύση να το κάνει. Δηλαδή ποτέ κάνεις δεν είπε: “Εγώ θα αντισταθώ” και να το έπραξε.

Ασπάζεται το κομμάτι αυτού του ρόλου μέσα σου; Έχεις δηλαδή βρει κοινά σημεία με τον εαυτό σου;

Νιώθω ότι μ’ αυτό το ρόλο ταυτίζεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό το αισθάνομαι στο πετσί μου. Το ένιωσα από την πρώτη φορά που διάβασα τα λόγια μου. Κι αυτό με έχει κάνει να τον αγαπήσω πάρα πολύ. Τώρα για κοινά σημεία, εγώ είμαι πιο πονηρεμένος από το Χρέμη γιατί την έχω πατήσει.

Ποιό ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» που σ’ έκανε να πονηρευτείς;

Η τελευταία κυβέρνηση.

Πιστεύεις ότι θα ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτή η χώρα δε σταματά να μ’ εκπλήσσει, οπότε όλα είναι πιθανά για μένα.

Τι όνειρα έχεις Χάρη για τα παιδιά σου;

Να φύγουν από την Ελλάδα και να μπορούν να έρχονται μόνο για διακοπές, προκειμένου να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν έργο στο επάγγελμα τους.

Τι θα έκανες εάν κάποια στιγμή η υποκριτική δε σου προσφέρει τα απαιτούμενα έσοδα για να ζήσεις; Το έχεις σκεφτεί;

Κοίταξε να δεις. Έχω κάνει αρκετές δουλειές. Έχω δουλέψει σερβιτόρος, έχω δουλέψει μπάρμαν, έχω δουλέψει σ’ ένα τυπογραφείο. Το θέμα είναι όμως ότι πια μεγαλώνω. Έζησα την οικογένειά μου από τη μεταγλώττιση για πολλά χρόνια. Μέχρι σε σημείο να αρνούμαι σειρές και παραστάσεις γιατί σ’ αυτόν τον κλάδο είχα ένα σίγουρο εισόδημα που ήταν πολύ χαμηλό, αλλά δουλεύοντας πολλές ώρες ήταν αξιοπρεπές.

Θα συνεχιστεί τον χειμώνα η σειρά «Έλα στη θέση μου» στο Alpha;

«Ναι», θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά. Είναι ευτυχής συγκυρία αυτή η σειρά γιατί σημείωσε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη χρονιά. Τη δεύτερη μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και πλέον έχουμε την ευθύνη να συνεχίσουμε την επιτυχία και την τρίτη σεζόν. Η καλή χημεία μεταξύ των ηθοποιών είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή.

Τι ανατροπές Χάρη θα δούμε στη σειρά;

Μακάρι να ήξερα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι επιστρέφει ο γιός μου από τη Βραζιλία (Μάνος Ιωάννου) κι’ αυτό είναι από μόνο του ανατροπή. Δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω γιατί τώρα γράφουν την πλοκή που έπεται. Δηλαδή, δεν έχουμε σενάριο στα χέρια μας. Έχω την αγωνία να δω πάντως τί θα γίνει από εδώ και πέρα.

Πάντα είχα την απορία πώς γυρνάτε οι ηθοποιοί τις σκηνές σας για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο που φυσικά δεν έχουν τη συνοχή που βλέπουμε οι θεατές με τα μονταρισμένα πλάνα. Πώς ο ηθοποιός, καλή ώρα εσύ, μπορεί να μπει στο νόημα με τέτοια μαεστρία;

Αυτή είναι η δουλειά μας (γέλια). Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό εάν θες να στο πω έτσι. Η δουλειά του ηθοποιού είναι σαν αυτή ενός τεχνίτη. Πραγματικά νομίζω ότι η υποκριτική είναι όπως η δουλειά του ξυλογλύπτη ή του τσαγκάρη ή τέλος πάντων όπως είπα ενός τεχνίτη. Οι πολλές ώρες δουλειάς κάνουν όλα αυτά που πραγματεύεται ο ηθοποιός να φαίνονται χωρίς ραφές. Εκτός αυτού, βέβαια να μην ξεχνάμε το σημαντικότερο που δεν είναι άλλο από τη χημεία. Η καλή χημεία μεταξύ των ηθοποιών φέρνει την επιτυχία.

Τι θα έκανες εάν βρισκόσουν μ’ ένα cast ανθρώπων που ενώ είναι ταλαντούχοι είναι ανεπαρκής η χημεία;

Μα μου έχει συμβεί. Πρώτον, δε γίνεται επιτυχία (γέλια). Φαίνεται εξ’ αρχής η όλη έκβαση και είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Είναι σα μια μηχανή η οποία δε δουλεύει καλά και κατά δεύτερον δε σου προκαλεί τόσο μεγάλη χαρά η εργασία. Όταν αυτό δε συμβαίνει τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Δηλαδή αυτό που λέμε: «περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω», ισχύει στη δουλειά μας.

Θα κάνεις κάτι άλλο στο θέατρο που να είναι ανακοινώσιμο;

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Αυτό (γέλια). «Όχι», δεν έχω κάτι άλλο στα σκαριά προς το παρόν. Μ’ έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά η δουλειά μου. Είναι σκληρή η δουλειά γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή με 30 ανθρώπους επί σκηνής. Είναι μια πολύ διασκεδαστική παράσταση, αλλά για να διασκεδάσει ο κόσμος εμείς πρέπει να μοχθήσουμε πάρα πολύ. Δουλεύουμε πολλές ώρες επόπονα, όπως είδες και στις πρόβες. Εύχομαι στο τέλος η παράσταση να έχει επιτυχία, μόνο και μόνο για να δικαιωθούν οι κόποι μας.

Ελπίζω δε ο κόσμος να μπορέσει να εισπράξει τα βαθύτερα νοήματα και να μην μείνει μόνο στο επιφανειακό κομμάτι. Τα βαθύτερα νοήματα είναι ο ίδιος ο Αριστοφάνης. Το επιφανειακό που είναι η δική μας η άποψη με τους χορούς και τα τραγούδια νομίζω ότι πραγματικά θα ψυχαγωγήσει και έτσι θα επέλθει και η ισορροπία.

Ψυχαγώγηση, δε σημαίνει μόνο να γελάς, σημαίνει πως βάζεις και τον εαυτό σου να σκεφτεί. Πιστεύεις ότι όλοι οι θεατές είναι σε θέση να ψυχαγωγηθούν;

«Ναι», βέβαια και το πιστεύω. Ανεξαρτήτως εάν θα τα καταλάβουν όλοι όλα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ψυχαγωγηθούν.

Μια ευχή, για το μέλλον, που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες του Pagenews.gr;

Να προαχθεί ο πολιτισμός γιατί πιστεύω αυτό είναι το κομμάτι που υστερούμε. Η κρίση είναι πρώτα απ’ όλα πολιτιστική και μετά οικονομική. Θα ήθελα πραγματικά να είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα γιατί συνεχώς αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε. Αυτό μόνο.

Νιώθεις αισιόδοξος; Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα ανακάμψουν τα πράγματα;

«Ναι», είμαι αισιόδοξος. Είναι η φύση μου τέτοια, είμαι φτιαγμένος έτσι. Θέλω να είμαι αισιόδοξος γιατί έχω παιδιά και θέλω να ονειρεύομαι καλύτερες μέρες γι’ αυτά. Είμαι της άποψης ότι όλα γίνονται για να ξεπερνιούνται και να πηγαίνουμε κάπου καλύτερα. Άσχετα εάν απογοητεύομαι συνεχώς (γέλια).

Και κάπου εδώ τελειώνει η συνέντευξή μας. Επειδή προηγήθηκε η παράσταση της συνέντευξης θα προέτρεπα τους αναγνώστες να δουν τις «Εκκλησιάζουσες». Αξίζει τόσο η ματιά του Αλέξανδρου Ρήγα όσο και η προσπάθεια και το συνολικό αποτέλεσμα των ηθοποιών και των λοιπών συντελεστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments