Ελλάδα

Φιλοπάππου: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα του 25χρονου – Σε 10 άτομα στρέφονται οι έρευνες

Φιλοπάππου: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα του 25χρονου – Σε 10 άτομα στρέφονται οι έρευνες
Φιλοπάππου: Εξελίξεις στις έρευνες για το έγκλημα που κόστισε την ζωή σε έναν 25χρονο.

Φιλοπάππου: Τα τρια μπουκάλια που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στο μοιραίο σημείο που έχασε πριν από λίγες μέρες την ζωή του ένας 25χρονιος βρίσκονται στα εργαστήρια της και οι ειδικοί εργάζονται πυρετοδώς προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στους δράστες.

Τα μπουκάλια λοιπόν εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και δείγματα dna. Να σημειωθεί, ότι το ίδιο γίνεται και με τα ρούχα που φορούσε ο 25χρονος εκείνο το βράδυ που είχε πάει στον λόφο του Φιλοπάππου με την φίλη του.

Οι συμμορίες με τα μπουκάλια

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τέτοιου είδους συμμορίες χρησιμοποιούν στις ληστείες που διαπράττον σπασπένα μπουκάλια και όχι μαχαίρια ή οτιδήποτε άλλο προκειμένου αν γίνει κάποιος έλεγχος να μην κινήσουν υποψίες.

Έτσι, αφού κάνουν την δουλειά τους, τα ξεφορτώνονται, διαγράφοντας τα ίχνη τους.

Φιλοπάππου: Σε 10 άτομα στρέφονται οι έρευνες – Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Σε τουλάχιστον 10 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι σεσημασμένοι για βίαιες ληστείες σε δρόμους, προσανατολίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την ληστεία που κατέληξε στον θάνατο ενός 25χρονου στον λόφο του Φιλοπάππου στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Oι αστυνομικοί εστιάζουν σε υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Αλγερίας, και έχουν εντείνει τις προσπάθειες αλίευσης πληροφοριών σε χώρους όπου διαμένουν και κινούνται μετανάστες από αυτές τις χώρες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τυχόν εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού που μπορεί να άφησαν οι τρεις δράστες της μοιραίας ληστείας στην τσάντα της κοπέλας από την Πορτογαλία που συνόδευε το θύμα.

Νέα μέτρα μετά το περιστατικό

Εν τω μεταξύ, σχέδια για νέα αστυνομική κάλυψη του λόφου ετοιμάζει η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση φρουρών σε όλες τις εισόδους που οδηγούν στον λόφο – αν και υπολογίζονται σε 40 έως 50 – και για περιπολίες με ποδήλατα ή μοτοσυκλέτες σε κάποιες ζώνες. Στα απόκρημνα και δυσπρόσιτα σημεία οι περιπολίες για γίνονται από πεζά κλιμάκια.

Η ΕΛ.ΑΣ. τέλος σχεδιάζει επιμήκυνση της διάρκειας των περιπολιών στον λόφο κατά δύο ώρες, δηλαδή έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments